Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Liberal antirasist.

wpid-IMG_20131222_233131.jpg

Den här typen gör mig galen! samma fenomen återfinns ofta bland ickefeminister. De skulle liksom jättegärna engagera sig om det inte var för den där dumma grejen en feminist sa en gång. Det är ett så gigantiskt hinder för dem!

Tänk om de bara kunde sluta förvänta sig att någon ska fixa allting åt dem, rulla fram röda mattan och inkludera dem. Tänk om de istället kunde se till att få något gjort själva, och göra det på sitt eget vis.

9 kommentarer till Liberal antirasist.

 • Omi skriver:

  Det störigaste med liberala ”antirasister” är ju att de inte vill att antirasismen ska blandas med ”helt andra frågor”. De verkar tro att rasismen existerar i något sorts vakuum och menar att vänstern ”kidnappar” antirasismen genom att försöka sätta in rasismen i ett sammanhang…
  De saknar helt analys och därför blir deras ”antirasism” aldrig något annat än fina ord.

  • Egon A skriver:

   Inte vakuum, men rasism har inte så mycket att göra exklusivt med andra frågor vänstern diskuterar kring. Rasism har funnits oavsett samhällssystem och ekonomisk standard.

   • Fast rasismen får sig olika uttryck beroende på människors ekonomiska och sociala standard. Du lär se färre rasister springa omkring på stan och slå ner kvinnor i sjal eller kasta glasflaskor på demonstranter med mera om vi lever i ett samhälle där alla har en grundläggande trygghet, möjlighet till fast försörjning och ett meningsfullt liv jämfört med ett samhälle där skyddsnäten blir allt mindre och anställningarna allt osäkrare och svårare att få.

    Så, jo. Rasism har att göra med andra frågor som vänstern diskuterar kring.

   • Omi skriver:

    Rasism har alltid funnits ja. Men i tider av kris växer den. När människor får det sämre kommer de att leta efter syndabockar. Därför hänger ökade klyftor ihop med rasism. Rasism handlar inte om att människor har dåligt förnuft, brist på argument eller dålig utbildning som liberaler tror. Rasismen är ingenting som kan argumenteras bort med ett lamt ”alla är lika mycket värda och vi borde vara snälla mot varandra”. Det biter inte när människor ser samhället omkring dem falla isär.

 • ,m skriver:

  Lite OT fråga men jag har funderat lite över anti-rasism respektive feminism. Varför kallas man feminist och inte anti-Manschauvinist eller anti-misogyni som man kallar sig om man är emot rasism? Har inget emot att kalla mig feminist, det är verkligen inte det som jag menar utan jag vill bara förstå varför att vara emot rasism är typ ”naturligt” och man behöver ofta inte förklara sig, eller kalla sig något speciellt utan det är rasisterna som är normbrytarna, men när det gäller feminism så är det vi som är normbrytare och den sexistiska befolkningen är norm.

  Lite flummigt kanske, men blir det inte en värdering som påverkar oss negativt när vi kallar oss feminister?

 • Då kan man väl lika gärna vara ärlig. Nej, jag är inte feminist eftersom det inte är en viktig fråga för mig. Ja, den borde säkert vara det, men det är inte viktigt för mig. Så är det. Att hålla på och fjanta sig med ursäkter i stil med att någon var elak, någon luktade illa eller hade armhår är ju bara trams.

 • sak skriver:

  Jag vill både skratta och gråta på samma gång. En vän säger nämligen _precis_ detta angående feminism och SCUM; typ ”jag kan inte kalla mig feminist, eftersom jag vänder mig mot att det finns folk som kallar sig feminister och som tror på SCUM-manifestet bokstavligt”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv