Det är varken naivt eller orimligt att tycka att män ska behandla kvinnor som människor.

När till exempel manlig artister, fotbollsspelar och liknande uttalar sig sexistiskt och människor upprörs över detta så kan en får höra kommentarer i stil med ”men vad förväntar ni er av någon som sysslar med fotboll/musik/whatever”?

Detta är vad jag kräver mig av män i största allmänhet:

  • Att de inte ska uttala sig direkt sexistiskt, till exempel inte nedvärdera kvinnor som sysslar med samma saker som de själva gör.
  • Att de inte ska ägna sig åt till exempel hustrumisshandel/våldtäkt och liknande.
  • Att de inte på något annat vis aktivt spär på kvinnoförtrycket.

Jag förväntar mig inte att män i allmänhet ska vara några genier när det kommer till genus MEN jag förväntar mig att de ska behandla kvinnor som människor. Detta är vad jag kräver av alla män, inte bara en liten klick feministiska män.

Jag blir oerhört irriterad när människor tycker att vissa män har frikort för att de ägnar sin tid åt en viss sak, för att de inte bryr sig om feminism och sånt. Vi kan inte strunta i att ställa krav på män som inte är politiskt engagerade. De är precis lika mycket en del av patriarkatet och det är mycket viktigt att även dem beter sig rimligt mot kvinnor. Sexism är oacceptabelt oavsett varifrån det kommer.

Sedan är det inte så att jag förväntar mig att män ska vara feministiskt medvetna, uppenbarligen är de inte det eftersom vi fortfarande lever i detta patriarkat. Däremot tycker jag att det är ett rimligt krav att ställa att de ska ha grundläggande feministiska kunskaper, och det är ett krav jag tycker att feminister ska fortsätta ställa på män. Det är varken naivt eller orimligt att tycka att män ska behandla kvinnor som människor.

3 reaktioner till “Det är varken naivt eller orimligt att tycka att män ska behandla kvinnor som människor.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *