Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Lyssna, gråt och sluta skämmas inför er själva.

Gud, om ni inte har gjort det så måste ni lyssna på Strömquist sommarprat som ni kan hitta här. Det handlar om mens och det är helt jävla fantastiskt. Alltså verkligen.

Efter att hen avslutade det med orden: ”vad är kärnan i frigörelse – att inte längre skämmas inför sig själv” så tänkte jag på all den skam jag känt inför att vara kvinna: skammen inför mensen, inför min kropp, inför mina känslor, mitt skapande, mina tankar, kort och gott: inför min mänsklighet. Sen lade jag mig på soffan och grät lite. Eller ganska mycket faktiskt. Grät för att vi fortfarande lever i det här jävla skitsamhället, det här jävla patriarkatet. Grät för att miljontals kvinnor än idag genomlider och att miljontals åter kommer att genomlida denna skam bara för att de är kvinnor.

Så lyssna, gråt och sluta skämmas inför er själva.

6 kommentarer till Lyssna, gråt och sluta skämmas inför er själva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv