Muntra upp mig.

Herregud vad trött jag är på människor och världen i stort. Snälla snälla, tipsa om något fint. Och ingen jävla hemsidan med cupcakes eller kaniner. Snarare någon politiker som faktiskt gjort nytta eller något vettigt beslut som har tagits.

Jag orkar inte gå omkring med denna känsla av hopplöshet inom mig. Snälla?

11 reaktioner till “Muntra upp mig.”

 1. Sitter uppe med weltschmerz och det enda uppmuntrande jag har är att jag tittade in hit för att själv må lite bättre.

 2. Nepals nya grundlag kommer (förmodligen) möjliggöra medborgarskap för personer som är varken män eller kvinnor, och förbjuda diskriminering pga sexuell läggning och könsidentitet. http://www.advocate.com/Print_Issue/Advance/Nepal_Constitution_Aims_High/

  USA:s regering kräver att sjukvårdsförsäkringar från augusti nästa år ska inkludera gratis preventivmedel. http://edition.cnn.com/2011/HEALTH/08/01/free.birth.control/index.html?hpt=hp_p1&iref=NS1

 3. Sedan finanskrisen slog till 2008 har legitimiteten för den nyliberala hegemonin mer eller mindre raserats och land på land drabbas av protester, återupplivade demokratiska krav och ockupationer. Även om det inte rapporteras i media pågår, i skrivande stund, ockupationer av torg och gator i Spanien, massprotester i Grekland, wall street är ockuperat i New York, folk går ut på gator och torg a lá den arabiska våren i Israel och studentrörelsen har blossat upp på nytt i Storbritannien. Framtiden är ”up for grabs”. Från att ha gått från ingenting är möjligt till att helt plötsligt är allting möjligt.Vi lever, så att säga, återigen i revolutionära tider. Det är både rätt hoppfullt och spännande.

  Hemma i Sverige organiserar nätverket Skåne mot rasism på bred front inte bara motdemonstration, utan en uttalat ickevåldsam, men fysiskt konfrontrativ, blockad av SDs och SDUs marsch genom Malmö den 15 oktober med taktiker inspirerade och hämtade från bland annat de vita overallerna i Italien och de breda motdemonstrationerna i Tyskland. Dom har dessutom gått ut i god tid och strävat att organisera allt från föräldraföreningar till utomparlamentariska vänstergrupperingar. Såhär på förhand verkar det lovande och motdemonstranterna organiseras i olika block, med olika taktiska uppgifter, rent geografiska placering och förmåga till konfrontation. Flera organisationer i flera delar av landet sagt att dom ska dyka upp, även en eller två delegationer från danska motkraft och afa har sagt sig dyka upp.

  Summa sumarum, allt är inte bara dåligt men det står inte i tidningarna.

  1. Den utom-parlamentariska vänstern innehåller många rötägg och AFA är en vänster-fascistisk cell som Säkerhetspolisen bevakar.

   Stenkastare och våldsromantik är inte ”hoppfullt och spännande”-
   bara infantila våldsverkare/nyttiga idioter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *