6 reaktioner till “Nyårslöfte.”

 1. Gör motstånd mot vad? Är det inte bättre att arbete MED folk än mot folk. Det brukar väl gå fortare.

  När jag upplever att någon blir diskriminerad på jobbet så har jag märkt att det går mycket bättre när jag säger något i stil med ”Men det är väl inte riktigt just att x inte får chansen om han eller hon nu är kompetent,” Då kommer argumentet in på sakfrågor och personen får möjlighet att få sin prestation istället för kön ras ålder religion utvärderad. De som skriker patriarkat eller rasism brukar snabbt bli nedtystade. Kanske annorlunda på mitt jobb där vi har många jurister men ändå.

  1. Ja, det låter ju bra men vad händer när du inte är där i varje enskilt fall och kan styra in frågorna på den aktuella personens kompetens istället för kön, ras, ålder, religion etc?

   Eftersom din metod inte gör något som helst åt den struktur som påverkar den förtryckta personen varje dag (och tro mig, det gör de inte – jag anses definitivt vara kompetent om du frågar någon rakt ut men det hindrar inte att jag drabbas av förtryck pga mitt ursprung rätt ofta eftersom strukturellt förtryck ofta sker när folk inte orkar vara medvetna om hur de beter sig och varför) så kan jag inte riktigt hurra helhjärtat åt enstaka insatser som du möjligen gör då och då.

 2. Att ”GÖRA MOTSTÅND” kan ses som något symboliskt. Det handlar om att synliggöra sina känslor och värderingar för att lösa konflikter.
  Om hen får höra något nedvärderande som den patriarkata samhället har normaliserat så kommer hen känna sig påtrampad. Säger hen inte ifrån så kommer problemet aldrig synliggöras.

  Ingen förändring kommer ske, därför att patriarkatet har inte någon uppfattning om att ett problem existerar. Motstånd är också något som sätter ord på förtrycket. Dvs, kämpa och aldrig ge upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *