Om donationer.

Detta kan komma att uppfattas som tiggeri, men det är egentligen menat att vara en upplysning. Numera finns det två donationsmöjligheter till den här bloggen, dels via flattr och dels direkt till mitt bankkonto. Den som uppskattar att jag spenderar tid på att skriva texter och undviker att låta företag parasitera på ert mentala rum på just denna plats på internet får gärna donera pengar.

Jag skriver för att jag älskar det och för att jag måste. Jag älskar att människor läser det jag skriver, ger respons och tar intryck. Jag skulle aldrig strunta i det för att det inte genererade någon inkomst, men det är klart att det vore skönt om det gjorde det. Jag har dock ingen lust att uppnå detta varken genom utslutning av personer som inte kan eller vill betala eller genom att stödja konsumtionssamhället. Jag kommer inte under några omständigheter sluta skriva eller börja med reklam om jag inte får donationer. Vad jag däremot kan lova är att pengar jag eventuellt får in kommer återinvesteras i den verksamhet jag offentliggör på internet: antingen direkt genom betalande av fakturan för webbhotellet, eventuella köp av nödvändigt material eller indirekt genom frigörande av tid jag annars hade behövt arbeta på. Sedan kan en nog inte bortse från att det helt enkelt skulle verka jävligt motiverande, rent mentalt.

Det känns lite småpinsamt att skriva detta eftersom det liksom handlar om hur mycket jag tänker att folk värderar det jag ägnar mig åt. Nå, det är väl något som lär märkas. Jag blir i alla fall grymt glad om någon skull få för sig att donera och om ingen gör det så kommer det inte att förändra ett skit.

5 reaktioner till “Om donationer.”

  1. Jag kommenterar inte mycket (eftersom jag i stort sett håller med i det mesta du skriver) men jag läser OFTA din blogg och uppskattar den väldigt mycket!! Vill bara att du ska veta det och om jag hade haft någon ekonomi över huvudtaget så hade jag lätt sponsrat dig. Hoppas på bättre tider i framtiden och då ska jag komma ihåg dig!
    Men jag undrar lite också varför du inte skriver kröniker? Du har så himla mycket bra o säga, söker du aktivt att få bli publicerad eller intresserar det inte dig? Kan ju rekomendera efterarbetet.se annars.

  2. Jag tycker det är bra att du går ut med att du vill ha donationer utan att be om ursäkt för det eller skoja bort det. Skulle absolut kunnat donera om jag hade lite mindre snålt tilltagen ekonomi.

  3. Håller inte alltid med dig, förstår dig inte alltid och även fast jag är betydligt äldre så hänger jag inte med och känns föråldrad och förlegad generellt när du diskuterar ämnen på ett eller annat sätt. Dock gillar jag din energi, din beslutsamhet, envishet och starka ståndpunkter samt förändringsviljan. Eftersom jag trots allt ibland när jag får tid från mina två små barn både finner dina texter utvecklande/intressanta på ett eller annat sätt så ska jag donera, låt oss säga, 300kr. Lycka till!

  4. Du har gett mig så otroligt mycket intellektuellt och är hittills den klokaste och välformulerade människa jag stött på. Unnar mig din blogg till fullo varje dag. Bra att du skrev inlägget, annars hade jaginte tänkt på det. En donation kommer in på ditt kontofrån mig! Tack så mycket för en fantastisk blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *