Pajaskonster i politiken.

Centerstudenternas nya pr-kampanj går alltså ut på att de poserar i underkläder för att framföra något slags ”du duger”-budskap. Man kan ju undra när det blev relevant för politiken att leverera självhjälpsfloskler men det är väl så de borgerliga ungdomsförbuden är; ideologiskt tomma uppvisningsscener för de unga ”politiker” som är ”sexigast”.  Visst finns det undantag med unga politiker som verkligen brinner för sin sak men mitt generella intryck av borgerliga ungdomsförbund, och då framförallt Cuf (som väl är typ samma sak som Centerstudenter), är att det primärt en en inre hjärnmuskelmätar- och karriärklättrartävling snarare än en grupp människor som brinner för något och försöker uppnå det gemensamt. Man vill vara ”intellektuell” och uppnå en politisk karriär för att det är ”sexigt” och en chans att marknadsföra sig själv och stärka sitt ego snarare än att man faktiskt brinner för att göra världen till en bättre plats.

Centern är ett ideologiskt tomt parti som har svårt att fånga människors intresse. Speciellt ungdomar torde vara extra knepigt med tanke på att Centern är de som hårdast drivit på för försämrade villkor på arbetsmarknaden för unga, något som är ganska impopulärt hos de flesta ungdomar. I desperation över att man inte hittat en politik som attraherar medlemmar så kastar man istället kläderna som för att visa att Centerstudenter i alla fall är ”sexiga” och har roligt samt tycker att du ”duger som du är” (även om de vill sänka din lön). Det är patetiskt när politik görs om till någon slags uppvisningstävling på det här otroligt uppenbara sättet som dessutom förklaras med att man vill visa att man ska ”vara stolt över sig själv”, något som snarare passar i ett ytligt självhjälpsreportage än på en politiska agenda.

Nåja. Jag kommer med nöje se på när Centern och dess ungdoms- och studentförbund gång på gång skjuter sig själva i foten och lägger energin på att ”profilera” sig som unga och fräscha och arbeta in ”varumärken” såsom ”Annie” istället för att vara politiskt relevanta. Pajasar.

9 reaktioner till “Pajaskonster i politiken.”

  1. En annan ”rolig” grej med det är ju att alla de på bilden är s.k. ”snygga”. Det var inte fettot eller personen med finnar etc som klädde av sig och ”dög som hen är”. (Och ingen av tjejerna vågar visa magen.)

    1. Alltså menade inte att de är ”dåliga” för att de inte vågar visa magen, menade mer att de verkar ganska ängsliga och kroppsmedvetna ändå, så att budskapet inte riktigt går fram.

  2. Jag bryr mig inte ett skit om att jag duger i underkläderna om jag sitter arbetslös (såsom just nu) eller lider av nedsatt förmåga till att göra nästan vad som helst, plugga, jobba, you name it (långvarig depression). Menar dom att jag ska börja strippa, för jag *duger ju nog*?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *