Reinis almedalstal.

Lyssnar på Reinfeldts jävla tal nu och orkar orkar orkar inte. Han pratar om att det blivit vanligare att folk bråkar på bussen för att de inte vill betala biljetten. Hans lösning på detta: fler poliser. Inte sänkta priser. Kan han inte själv begripa att om våldet har ökat under hans tid vid makten så kan hans politik vara en del av problemet. Varför då köra mer med samma kort?

Det borde ju vilket barn som helst begripa att det leder till att avgifter betraktas som oberättigade om de är så sanslöst höga som de är idag. Tyvärr så går det ut över helt oskyldiga chaufförer, och det är tråkigt. Men är lösningen verkligen fler poliser? Jag orkar inte att synen på våld alltid är att det ska skrämmas bort med statligt våld. Jag undrar om de på allvar tror att det kommer fungera. Jag blir så matt och ledsen.

Det var så mycket annat i talet som också var skevt. Orkar inte skriva om det nu, men gud vad jag önskar ett maktskifte.

3 reaktioner till “Reinis almedalstal.”

  1. Har inte lyssnat på det. Såg dock att Katrin Kielos och Alexandra Pascalidou hyllade talet på Twitter, den senare skrev exempelvis att ”feministen Reinfeldt var född”. Sant eller falskt? Jag känner mig ytterst tveksam.

    1. Alltså, han sa ju vissa saker som kan tolkas som vänster- samt feministsvängar, men jag litar inte på den personen för fem öre.

  2. ”alexandra pascalidou‏@pascalidou

    Genusperspektivet och könsmaktsaspekten återkommer hela tiden i talet! Feministen Fredrik Reinfeldt är född! Bra Statsminister! #almedalen”

    Kul ändå. Litar i och för sig inte heller på honom, men ska lyssna på talet i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *