Så jobbigt med obehaglig konst.

Efter att ha diskuterat den berömda tårtan med folk så har jag lyckats hitta en ganska lustig ståndpunkt som många innehar, nämligen följande; sådan konst borde inte tillverkas eftersom den är så obehaglig. Folk som liksom tycker att man ska debattera rasism med att det är onödigt att vara så provokativ och göra så obehagliga saker. Gör gärna konst som problematiserar västvärlden syn på Afrika, men snälla gör den lite mindre obehaglig.

Ja. Stackars alla människor som nu måste läsa om det här och se en massa obehagliga bilder på en kaka… Herregud, det måste ju vara den absolut minst relevanta aspekten av det hela?

Det värsta är att få av dessa över huvud taget hade noterat ett konstverk med samma budskap som varit mindre obehagligt. Det hade ju kunnat vara en relevant kritik om det inte var för att provocerande konst likt denna faktiskt är en nödvändighet för att väcka debatt, men nu är det ju tyvärr så att få bryr sig om man inte gör saker som är just obehagliga.

3 reaktioner till “Så jobbigt med obehaglig konst.”

  1. Ja, det är lustigt. Det är ju samtidigt dessa provokativa konstverk som får genomslag i media och når ut till de som inte har ett större konstintresse.

    Ett annat lustigt argument är de som brukar argumentera för att provokativ/obehaglig konst inte bör ”kallas konst” av just den anledning att det syftar till att provocera/vara obehagligt och att hen ogillar det. Jag kan förstå att en personligen tycker viss konst är mer intressant än annan, men det har ju inget med definitionen av konst att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *