Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Samhället är en fars.

Dn rapporterar att Mattecentrum inte får bidrag för att driva sin verksamhet eftersom den kan komma att konkurrera med den privata läxhjälpen, som regeringen alltså beslutat ska finansieras av skattebetalarna genom att få plats under RUT-avdraget. Perverst att det anses rimligt att använda staten som ett sätt att säkra privata företags inkomster, dels genom skatteavdrag och genom att motverka ideella verksamheter.

Uppenbart är att vi som samhälle skulle få ut mer för varje skattekrona om den skulle gå ut i bidrag till den ideella verksamheten, istället för att ges i bidrag till den vinstdrivande vilket är den nuvarande ordningen. Vidare så är det såklart en klassfråga eftersom den läxhjälp som RUT-pengarna ges till ändå bara kommer komma personer som har råd till del, medan den ideella läxhjälpen skulle kunna komma alla till del.

Nå, varje vettig person förstår såklart varför detta är fullkomligt perverst. Jag ville bara uttrycka min sorg över att vi, som samhälle, har kommit till denna farsartade punkt.

2 kommentarer till Samhället är en fars.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv