Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Samma gamla maskuliniseringsprojekt.

En grej angående ”den nya mannen”; när män ska förklarar varför de har misshandlat sina kvinnliga partners så är en förklaring som ofta återkommer att de anser sig ha blivit berövade på sin ”manlighet”. Typ att kvinnan inte är tillräckligt följsam, att hon säger emot honom, att hon beter sig ”okvinnligt” på något sätt. Poängen är i vilket fall som helst att detta i sin tur får honom att framstå som omanlig.

Jag tänker att ”den nya manligheten” kan förstås i ljuset av detta. Det handlar om att män upplever att ”de inte får vara män”, det vill säga att deras auktoritet ifrågasätts. Då måste de hitta strategier för att återvinna denna manlighet. ”Den nya manligheten” uppfinns och införs. Olika sätt som det är okej för män att ”vara män” på för att de har gjort små obetydliga förskjutningar i sitt beteendemönster.

Det är väl fan samma skit som män alltid sysslar med för att återta och legitimera sitt maktövertag, bara det att det nu råkar vara socialt accepterat och typ lite ”fint” för att dessa män reflekterar över sin plats i tillvaron eller något liknande trams.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv