Sexistiska kommentarer om kvinnlig blottning.

Läste denna artikel om en man som blev utsatt för en kvinnlig blottare. Kommentarsfältet var fyllt med skit som detta:

Sånt här gör mig så deppig. Det är ju den andra sidan av detta gamla mynt med att mäns sexdrift ses som helt jävla gigantisk. En man ska alltid uppskatta att se bröst, bli tagen på, att ha sex och så vidare.

Ytterligare kommentarer var i denna stil. ”Det var väl inte så farligt, det är bara ett par bröst”. Samma kan man säga om män som blottar sig, det är ju bara en kuk. Men det som spelar roll är inte exakt vad man ser, utan att det upplevs som kränkande när någon medvetet tvingar på en oönskade synintryck, vilket är vad blottning är. Du blottar dig inte om du solar naken i din trädgård, däremot om du går aktivt smyger dig på ditt offer för att visa upp dig.

Men i artikeln står något som chockar mig än mer, nämligen detta:

Det visade sig sedan att blottningen var en del av ett tv-inspelat skämt – som kvinnan ändå dömdes för.

Bra att kvinnan blev dömd. Men hur fan resonerar man när man producerar ett tv-program som inkluderar blottning mot främmande människor? Det är ju ett lagbrott och ett övergrepp, oavsett könet på den som blottar sig. Jag tycker att det är osmakligt att man använder detta som något slags inslag i ett tv-program och tycker att hela produktionsteamet ska få ta konsekvenserna, inte bara kvinnan. Det ska givetvis inte vara acceptabelt.

6 reaktioner till “Sexistiska kommentarer om kvinnlig blottning.”

  1. Nour El-Refai visade brösten för en man för några år sedan, under en tv-inspelning alltså. Han polisanmälde henne. Det måste väl vara Nour som artikeln handlar om? Men varför skriva om det i tidningen nu? Det var ju flera år sen? Fast det blev ju värsta grejen, så det vore konstigt om något annat tv-produktionsbolag skulle ha fått för sig att köra samma skämt.

    1. Jo, det måste vara den grejen. Det är gammalt, men nu är det ju Juli månad – vilket betyder att tidningarna ibland kör lite gamla artiklar…

  2. Men åh vad trött jag blir på folk. Det är normalt att bli osäker och rädd i närheten av människor som beter sig väldigt avvikande (typ blottar sig). De flesta blir det och undrar vad personen i fråga tänker få för sig härnäst.

  3. Visst att det kan finnas en maktförhållandefråga i om det är en man som blottar sig för en kvinna, men ändå helt sjukt vidrig manssyn att inte ta hans upplevelse på allvar.

    1. Oavsett maktförhållanden tycker jag lagen ska vara lika för alla. Bra att hon blev dömd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *