Slöseri med liv.

Saker jag undviker för att jag tycker det är slöseri med liv:

 1. Raka benen. Tar tid och kostar pengar. Är dessutom äckligt eftersom jag alltid gjorde det i badkaret för att mjuka upp benen ordentligt.
 2. Läsa eller titta på program om hälsa. Tar en massa tid och ger mig dessutom prestationsångest utan att jag får något ut av det. Bättre att lägga de minuterna på en löprunda.
 3. Läsa tjejtidningar. Kan visserligen hända att jag gör det någon gång ibland men jag försöker att undvika sådant i så hög grad som möjligt eftersom det mest bara leder till komplex alternativt frustration.
 4. Läsa ”inspirerande” bloggar med typ bilder på cupcakes och smala tjejer i fönster. Är varken underhållande eller konstruktiv. Bättre att lägga tiden på att läsa en bok.
 5. Smörja in mig i bodylotion/ansiktskräm eller liknande. Visst skulle min hy kunna vara mjukare men jag tycker varken det är värt besväret eller pengarna.
 6. Använda fundation. Jag sminkar mig då och då men använder aldrig fundation. Min gamla tog slut för något år sedan och sedan dess har jag aldrig orkat gå och köpa en ny för hela iden att prova ut en och sedan lägga 300 spänn på det ger mig spader.
 7. Fönstershoppa. Tar mycket tid och ger mig bara ångest för att jag inte har råd att köpa alla fina saker.

Fyll på listan va!

11 reaktioner till “Slöseri med liv.”

 1. Fina frukostbilder: Jag är alldeles för trött och grinig på morgonen, så frukosten är något jag bara vill få överstökat för att bli människa igen. Fina frukostbilder på nätet tillför därför noll inspiration. Möjligtvis får de mig att känna mig lite sämre som inte har insett dess fantastiska möjligheter.

 2. Skriver under på allt utom punkt 5. Läser inga andra tidningar än DN, SvD och GP. Lyssnar inte på reklamradio och ser inte på TV (streamar det jag absolut vill se men vägrar program med reklamavbrott). Läser inga bloggar utan substantiellt innehåll. tvättar inte håret när jag ska vara hemma hela dagen.

 3. 5. Smörja in mig i ansiktet gör jag när jag behöver det, vilket brukar vara varje gång jag duschat. Så kan inte riktigt skriva under på den. Orkar dock knappast smörja in benen osv varje gång jag duschat.

  7. Fönstershoppa tycker jag är roligt!

  Övriga punkter kan jag skriva under på. Kan lägga till 8) Sminka mig till vardags (gärna till fest dock, men det är helt olika saker för mig), samt 9) Läsa kvällstidningar.

  1. Kan ju vara nödvändigt om man har hudproblem vilket jag inte har.

 4. Tvätta håret. I alla fall på det klassiska sättet, där man gör det dagligen först med schampo & sedan balsam. Shit, har bättre saker för mig än att tvätta håret i tid & otid. Det kan gå två veckor utan att jag tvättar och när jag väl gör det använder jag bara balsam. Så himla skönt! Och håret är faktiskt fint ändå, så alla de där skönhetstipsen kan ju ta sig.

  Läsa skönhetstips & guider för hur man blir ”sommarfräsch”. Det krävs för min del inte mycket för att fatta att det är skit i de flesta färdiga produkter man köper i affären, så därför har guiderna inga tips jag kan ta till mig av. Snarare sånt jag fnyser åt. Det tar heller inte lång tid för mig att märka vilka produkter som är bra för min hy och vilka som inte är det. Jag behöver inte läsa guider för det. Skrubbar mig med olivolja & socker ibland och gör en OCM-rengöring en gång i veckan, gott så. Skulle aldrig vilja slösa mitt liv på att läsa guider som uppmanar till att slösa mitt liv på skönhetsfix varje dag!

  Kolla på TV. Det går nästan bara skit på alla kanaler, skit som jag blir arg eller deppig av att se. Dessutom är det reklam mellan programmen. Vill jag se nåt kan jag streama, köpa eller ladda ner. Då slipper jag risken att fastna i sådant jag egentligen inte tycker är bra, samt de där (för mig) meningslösa reklampauserna.

  Stryka kläder. Kunde inte bry mig mindre om några veck eller skrynklor här & där.

 5. Stör mig alltid på ”bättre att läsa en bok”-agrumentet. Som att böcker automatiskt skulle vara mer givande än alla bloggar (och precis all annan media). De populäraste böckerna är ju inte precis mycket mer djuplodande än VeckoRevyn (men okej – de är väl bättre än de populäraste bloggarna, iofs…)

  För mig har för övrigt cupcakes eller en bloggares midjemått rätt lite att göra med hur mycket ångest (och slöseri med liv) en blogg ger, det handlar mer om vilken liksom attityd och livsinställning bloggen visar upp.

 6. Jag älskar att bada, raka benen och sedan smörja in mig och sitta och klappa mig själv på smalbenen och fascineras över hur len jag är 😛 Låter ganska fånigt, men det är avslappnande. Precis som jag älskar att stryka örngott trots att det är totalt onödigt. Generellt sett ogillar jag nödvändiga saker, som att diska och åka buss, mycket mer. Men för att tillföra något till din lista så skulle väl det vara att kolla på tv. Har inte gjort det på flera månader, och plötsligt har jag massa tid att slösurfa på 😉

  //Emma Hå

 7. Nej men fönstershoppa är ju det bästa! Så härligt att gå runt och kolla på alla fina saker och sen slippa beslutsångesten det innebär att köpa skräpet. (Men annars kul lista!)

  Tillägg:
  – Stryka (tråkigt och meningslöst, väljer stickade tröjor istället eller kör skrynkligt)

  – Anstränga sig för att passa in är totalt slöseri med liv. Nuförtiden, när jag blivit gammal 🙂 så undviker jag sammanhang där jag pressas att passa in och personer som får mig att krympa. Eller så trotsar jag bara och sticker ut extra mycket. Så skönt.

 8. Beach 2012 och sånt trams. Men det är ju lätt för mig att säga då jag alltid har varit smal, precis som det är lätt för de med bra hy att säga att det är slöseri med liv att smörja in sig osv 🙂

  1. Det är såklart högst subjektivt vad som är värt att lägga tid på och inte. Detta handlar egentligen mest om att man ska prioritera aktivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *