Upprörd.

Kollar på Gossip Girl. En serie jag för det mesta älskar sexualmoralismen till trots (eller kanske på grund av den?). Men nu, i säsong fyra, har dem gått för långt. Chuck har skaffat en ny flickvän som sedan visar sig har varit, hör och häpna, prostituerad!

Det är då alla flippar. Gu vad hemskt att hon sålt sex för pengar! Hon är en äcklig liten hora som bara bryr sig om sig själv och gör allt för pengar! Ty är man prostituerad så kan man aldrig någonsin igen ingå i en normal relation, pengar är ens drivkraft i allt.

Nu är väl Gossip Girl knappast representativt men jag tycker ändå att den här synen på prostituerade är ganska vanlig, att det skulle vara något man ägnar sig åt av ren lättja. Himla märkligt kan jag tycka, att vara emot prostitution inte för att det är tragiskt att vissa måste sälja könsumgänge för att få in pengar utan för att det är så själviskt att göra det.

Nu blev jag förvisso glad över att hon försvann ur bilden eftersom Chuck blev så jävla lame av henne. Typ ”snäll” och skit. Ägnade sig åt äcklig välgörenhet. Så mest är jag lättad över att gamla Chuck är tillbaka.

6 reaktioner till “Upprörd.”

 1. Har inte sett serien så jag ska väl inte uttala mig så mycket men jag undrade vem ”Chuck” är och vad du menade. Läste att han är en typisk fratboy/dudebro som blev mindre så när hon var där. Jag ser inte problemet i det. Hellre snäll än en dudebro.
  Och ja det är vanligt att en kvinna döms på det sättet, det är sama gamla vanliga om en kvinna har sex med många personer, dom är hon en ”hora” i andras ögon. Misogyn skit attityd.

  1. Fast Chuck är ju inte min kompis under en karraktär i en serie jag underhåller mig med. Jag skulle tycka det var hemskt tråkigt om allt var politiskt korrekt i den. Also: han var snäll på det där äckliga amerikanska sättet och ägnade sig åt välgörenhet till hundar och skit. Astrist.

   1. Jo vet att Chuck är en karaktär i serien.

    ”tråkigt om allt var politiskt korrekt”

    Med tanke på att vara ”icke-pk” i samhället betyder att vara kvinnofientlig, rasistisk och HBTQ-fobisk så tar jag tråkigt vilken dag som helst. Jag skulle inte vilja umgås med någon som ser ner på mig som trans tjej.

    1. Bland vänner osv så ja, men tv-serier väljer jag på helt andra premisser. Sen kan man kanske tycka att det är trist att vi lever i ett samhälle där karaktärer som Chuck är så vanliga.

     1. Och det är en anledning till att jag undviker att titta på tv och olika serier. För mycket skit. Ska jag kolla så vill jag kunna njuta av det utan att känna mig irriterad.

 2. Ja det var ju en spännande syn på prostitution. Inte för att jag sett avsnittet, men det lät ju lite ungefär som att alla vi andra som inte prostituerar oss gärna skulle göra det men låter bli för att vi inte vill vara egotrippade golddiggers. För mig hade det verkligen varit sista utvägen innan svält och jag tror inte att jag är ovanlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *