9 reaktioner till “Urfeminist.”

  1. Ja, ’ur’ brukar väl brukas vad gäller ’i begynnelsen’, men riktigt så gammal är hon ju inte.. 🙂 annars kan dom ju mena superfeminist, whatever that is.

    1. Jag är inte bättre än att jag blir lite lagom ”ursinning” över att en så stor tidning inte kan ha rubriksättare som KAN STAVA. Argh.

  2. Jag gissar att man syftar på att hon hängt med i feministsvängen länge. OK att ”ur-” inte är korrekt om man skall vara strikt (mänskligheten har funnits länge), men man får nog ändå kalla henne en tidig ”modern” feministisk profil. Hon är f.ö. även känd för att ha varit tidig med en väldigt liberal inställning till droger och sex/förhållandestruktur.

  3. Kan det vara en feministisk inriktning som växte sig fram och som främst fokuserar på frågor som rör kvinnor i staden ur? Eller som fokuserar på kvinnliga(?) urverk?

    Fast jag tror de syftar på att hon är gammal och har varit feminist rätt länge.

  4. Jag har inte några större förväntningar på något vettigt historiskt perspektiv i ingresser eller sidotexter till AB:s artiklar (har jag haft några försvann de när jag läste andra stycket i ingressen till denna artikel). Fast den dåliga korrekturläsning i rubriken som folk här påpekat vet jag inte om jag sett så mycket av där tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *