”Visst, gör abort men vi kommer göra allt som står i vår makt för att få dig att må riktigt pissigt för det”.

Blir väldigt ledsen när jag läser att man i Texas har inför en lag som säger att kvinnor som ska genomgå en abort måste både titta på ultraljudsbilder av fostret och lyssna på dess hjärtslag. Anledning är ju uppenbar, dessa kvinnor ska helt enkelt ”inse” att det är ett potentiellt liv (eller liv, som jag antar att de som försökt få igenom lagen kallar det) som de släcker när de genomgår en abort.

Jag hade ärligt talat haft större respekt om man helt villa förbjuda abort, men jag finner det enbart osmakligt att spela upp de jävla hjärtjuden. Herregud, personer som gör abort är medvetna om att det är ett potentiellt liv de släcker. Att detta extrema skuldbeläggande ska bli lagstadgat är ju bara jävligt äckligt. ”Visst, gör abort men vi kommer göra allt som står i vår makt för att få dig att må riktigt pissigt för det”. Varför inte bara skicka hem bilder på aborterade foster till personen och skicka en födelsedagskort till en gång om året på ”barnets” beräknade födelsedag så hon inte glömmer sitt hemska brott mot gud.

Ungefär som att lagstada att läkare vid lungcanceroperationer ska ba: ”du vet väl att det är ditt fel att du är sjuk eftersom du har rökt” eller säga ”du vet väl att det är ditt fel att du är överviktig” när de sysslar med överviktsrelaterade sjukdomar. Sjukvården ska väl finnas till för att göra folk friska och lyckliga, inte för att agera ännu en statlig pekpinne.

Jag undrar om även privata abortkliniker åläggs det här kravet, och i så fall blir ju saken etter värre ty där är det en klassfråga huruvida du blir påtvingad skuldkänslor när du tar dig rätten att bestämma över din egen kropp.

10 reaktioner till “”Visst, gör abort men vi kommer göra allt som står i vår makt för att få dig att må riktigt pissigt för det”.”

 1. När min syster bodde i Rom blev en svensk kompis till henne gravid, 21 år gammal – med en 18-årig italiensk kille, de hade dejtat en månad kanske. Och på första konsultationen tvingar de henne att kolla på ultraljudet, samtidigt som de säger saker som ”ser du hjärtat? det är en liten människa. Inte kan du väl ta bort något så litet och fint?” Tjejen blev såklart jätteskärrad och började ifrågasätta sitt beslut att abortera och sköt på beslutet, tills hon till slut faktiskt gjorde det. Väl tillbaka i Sverige är hon såklart nöjd med det beslutet.

  Men att utsätta någon för sånt här, som dessutom har en massa hormoner som påverkar en på sätt man inte kan kontrollera är VIDRIGT.

  1. Det är ju dessutom mer riskfyllt och smärtsamt att göra aborten senare.

 2. Precis, en medicinsk abort är ju betydligt skonsammare än en kirurgisk, men går ju bara att göra upp till vad är det? 8e veckan? 9e?

 3. Fy fan vad förbannad jag blir. Så jävla sjukt. Som att man skulle gå dit lättvindigt och göra en abort sådär bara på lunchen, utan att fatta vad man gör. Åååh kokar.

  Exemplet om övervikt är inte lagstadgat, men det är fan nästan praxis med den attityden på många ställen i vården. Helst i USA tycks det vanligt. Den här bloggen är riktigt bra när det rör hur tjocka behandlas i vården: http://fathealth.wordpress.com/

  Vettefan hur många gånger jag sökt för typ en öroninflammation och fått höra att jag typ borde banta. Som att det ska driva ut bakterierna ur min kropp.

  Förlåt, OT.

 4. Texas är fuckat som fan. Det här är bara en av alla sjuka grejer där, som jag den senaste tiden läst om. Jag förstår verkligen inte hur man resonerar- visst, fattar tanken: ”de ska ångra sig och välja att inte göra abort”, men ärligt talat… tror de att det fungerar så? De flesta som bestämmer sig för att göra abort har ju just bestämt sig. Orsakerna till det kan variera, men att de får lyssna på barnets hjärtslag och se ultraljudsbilderna lär knappast få speciellt många att ändra sitt beslut. Om man t.ex. gör abort p.g.a. bristande ekonomisk och social förmåga att ta hand om ett barn, varför skulle man då (om man är vettigt funtad) välja att behålla barnet? Och om man ändå väljer det efter en sådan incident, hur bra är det? Är det verkligen något att sträva efter, att folk ska behålla barn de EGENTLIGEN inte vill ha p.g.a. dåligt samvete? Och de som sedan väljer att ändå göra abort kommer bara att må ännu sämre än de kanske redan skulle ha gjort. Inte ok någonstans.

  1. Enda effekten blir ju att folk går omkring och mår ännu mer dåligt. Grattis liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *