VM i nervositet.

Hej jag heter Fanny och jag är fan världens mest nervösa person. Allvarligt. Jag vet ingen som oroar sig mer än jag utom möjligtvis min mormor. I helgen har jag fått veta att det tydligen är lite av ett släktdrag.

Jag känner att det passar väldigt dåligt ihop med resten av min person. Man kan ju inte vara nervös om man är en cool feminist.

Ska fan köpa en självhjälpsbok och göra lite ”jag är inte rädd”-övningar framför spegeln varje dag så att jag kan bli en lite mer harmonisk person. Gu va skönt det vore. Någon som kan rekommendera ej bra?

6 reaktioner till “VM i nervositet.”

  1. Önskar att jag kunde, men jag är lika nervös och ängslig av mig själv. Berätta gärna om du hittar någon som inte är så där irriterande Mia Törnblom-hurtig.

  2. Har också issues med oro och nervositet (googla GAD), och jag skulle vilja tipsa om kognitiv beteendeterapi, KBT! Inte en quick fix kanske, men det funkar för mig iallafall. Sen får vi väl någonstans också ta och acceptera att det också kan vara ett personlighetsdrag att vara lite nervös av sig, men det går att lära sig leva med det. (Det behöver inte ens innebära något negativt, har jag insett! Bara man har några trix färskt i minnet att ta till om/när nerverna stångas alltför motstridigt.)

    1. Jag kan inte riktigt ta KBT nu iom att jag ska flytta till Bryssel. Ska försöka lösa problemet på egen hand först i alla fall, så farligt är det inte att ajg känner att jag måste uppsöka terapi för det.

  3. Jag är också sjukt nervös av mig, kommer antagligen dö av oro någon gång. :O För övrigt hjälpte inte KBT ett piss mot fobier, så det funkar verkligen inte för alla. Men det kanske funkar för dig, kan ju vara värt att testa om du någon gång får tid över. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *