Arbete ger frihet.

Jag minns att någon slags rasistiskt grupp (jag tror sd, men om någon vet så berätta gärna) en gång gjorde en kampanj som handlade om att svenskar behöver livsrum, inte moskeér. Detta var innan jag läste om nazistisk propaganda i tyskland på 40-talet, då man talade mycket om såkallat ”lebensraum”, det vill säga livsrum.

Hur fan vågar man, som rasistiskt parti, bedriva en kampanj där man använder samma begrepp som under judeförföljelsen. Visst att man använder samma retorik och hela köret, men det här är liksom verkligen samma användning av samma ord som man använde för att motivera ett av de mest omfattande folkmorden ever. Snart börjas det väl snackas om dolkstötar, herrefolk och undermänniskor också.

Jag tycker det är extremt obehagligt att de inte ens försöker dölja sitt arv och än mer obehagligt att de flesta säkert inte ens vet vilken historia det ordet har.

Apropå bilden: Hilda skickade den till mig och jag tyckte den passade in så himla fint. Är det någon som vet om det är fejk, eller om detta faktiskt var en ogenomtänkt (nu troligen borttagen) del av moderaternas kampanj. Det hade verkligen kunnat vara det, för allt moderaterna snackar om är ju hur jävla fint det är att arbeta men jag har å andra sidan svårt att tänka mig att någon som är engagerad inom politik skulle ha kunnat missa att ”arbecht macht frei” var precis vad som stod vid ingången till Auschwitz. För skämtets skull tror jag nog dock på det senare tills motsatsen bevisad.

7 reaktioner till “Arbete ger frihet.”

  1. Jag hoppas verkligen inte att lapparna är riktiga. Men som du skriver, någon som är engagerad inom och arbetar med politik skulle väl aldrig släppa igenom en sådan? Det vore ju extremt korkat. Men bilden gjorde mig i alla fall väldigt illa till mods.

  2. Lapparna är fejk. Däremot så skrev Margareta Cederfelt på sin blogg ett inlägg med rubriken ”Arbete ger frihet”. Konstigt nog tog hon bort det väldigt hastigt då någon skickade en länk med bilder på ingångar till koncentrationsläger. Lustigt, det där. Blogginlägget finns självklart klar eftersom internet aldrig glömmer. Det går att läsa här: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ArAREdOyoewJ:margaretacederfelt.blogspot.com/2009/05/arbete-ger-frihet.html&hl=sv&gl=se&strip=0

    1. Hur vet du att de är fejk?

      Haha, fan vad lustigt att posta bilder från koncentrationsläger efter det. Det höjer ju bara osmaklighetsgraden enormt. Jag skrattade så jag grät åt det där inlägget. Herregud vad roligt.

  3. nej nej de är inte fejk! moderaterna använde dem, enligt vad jag hört i alla fall! förvånar mig inte alls, jävla moderater!
    de fanns, vem vet, de kanske finns kvar någonstans..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *