Bär extremiststämpeln med stolthet.

Ibland säger människor såhär: ”feminism/antirasism/kommunism/whatever är inte extremism, det är bara rimligt” och då tänker jag att de flesta rimliga åsikter är just extremism i ett jävligt orimligt samhälle.

Vad är extremism? Extremism definieras utifrån det som för tillfället utgör den politiska mittlinjen. I förhållande till den politiska mitten idag så är det till exempel extremism att tycka att alla människor är lika mycket värda och ska behandlas därefter, eller att tycka att det här samhället som bygger på mäns dominans över kvinnor, vitas dominans över rasifierade, kapitalisters dominans över arbetare och så vidare bör förändras i grunden.

Extremism betyder varken mer eller mindre än så. Det säger ingenting om vad som är ”rätt” eller ”fel”, det säger bara något om hur en står i förhållande till det allmänna politiska läget. I ett samhälle som är i grunden ojämlikt och bygger på dominans och exploatering så blir det helt enkelt extremism att tycka att dominans och exploatering är en dålig grej.

Ibland försöker människor som tillskrivs epitetet ”extremist” göra en grej av att de inte utgör något hot utan att de i själva verket är snälla och söta. Sanningen är dock att om en är konsekvent i att ha dessa åsikter så är en ett hot. Att ha dessa åsikter blir helt enkelt ett hot mot det etablerade ”samhället”, vilket är helt i sin ordning då detta ”samhälle” bygger på motsatsen. Om en i en sådan kontext inte utgör något hot så innebär det egentligen bara att en accepterar de grundläggande strukturerna i detta samhälle, det vill säga dominans, förtryck och exploatering.

Därför; bär extremiststämpeln med stolthet. I ett samhälle som bygger på de här grejerna så är det en jävligt rimlig grej att vara extremist. Argumentera inte för att du ska ”accepteras” i samhället med dina åsikter som ju är genuint samhällsfarliga i den betydelsen att de ifrågasätter grunden för samhället i sin nuvarande utformning. I den här kontexten är den enda rimliga positionen en kan inta just en extremistisk sådan.

8 reaktioner till “Bär extremiststämpeln med stolthet.”

  1. Så sant! Satt och pratade med en kille för någon dag sen som säger massa skit i stil med ”extremister av alla slag är de farliga…” ”Feminister gör dittan och dattan” ” det var faktiskt en feminist i (annat jävla land, minns ej) som STÖRDE en mans föreläsning för att han var man” (vem fan bryr sig?) och gick inte att prata emot för han ”bryr sig ju inte egentligen”. Tillslut sa jag bara att jag är en sånär extremfeminist att döma av mina åsikter, eftersom jag kan tycka att många feminister kan vara mjäkiga i sina åsikter. Då jävlar blev det tyst. Ha.

    1. Jamen just det, precis som de svarta exploaterade de vita i kolonierna, eller? Läs på lite om rasismens historia, det handlar VISST om hudfärg.

  2. Det handlar inte om hudfärg , utan om den inhemska befolkningens dominans över invandrade grupper. Det är ett mönster man hittar i alla länder i hela världen.
    Och vilka samhällen bygger inte på över- och underordning? Sverige gör det i mindre grad än majoriteten av jordens länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *