13 reaktioner till “Dagens engagemang.”

 1. Med risk för att uppmuntra ditt engagemang för helt meningslösa grejer, så tänker jag att nog fan hade man väl åtminstone försökt få plats båda två? Överlevnadsinstinkten måste väl ändå vara större än kärleken till nån man träffat ett par dagar tidigare. (Har inte sett filmen sen det begav sig men de kan ju inte ha känt varann sådär överdrivet länge iallafall.)

 2. MarySaintMary – Det gjorde dem. När de först hittar flotten försöker de hoppa upp båda två men den välter och de hamnar under den. Så då testade de igen, men med bara Rose och det gick bättre.

 3. i filmen så testar de ju att ligga båda två, vilket bara får den att välta/sjunka. Om jag stör mig på något så är det att de inte växlar.

 4. Jag tänker att man borde ha legat med överkroppen på varsin sida, precis som Jack ligger. Då hade man förvisso haft benen i vattnet, men båda hade överlevt. Och ja, sånt tänker man på när man sett filmeländet över 20 gånger. 😉

 5. Och ja, ”Överlevnadsinstinkten måste väl ändå vara större än kärleken till nån man träffat ett par dagar tidigare.” Word up på den. Jag begriper inte den där scenen. Jack är ju helt dum i huvudet.

  1. Men nu har ju folk skrivit innan att de försökte komma upp på den båda två. Håller dock med om att de kunde haft bena i vattnet båda två.

 6. Det för tankarna till ett par filosofer vid SU, som för ett antal år sedan fick in en artikel i en tysk tidskrift, som gick ut på att visa att Odysseus säng, utifrån vad som kan härledas ur uppgifterna hos Homeros, måste ha varit orimligt stor (i alla fall enligt vad jag hört ryktas – har inte kollat upp själva artikeln).

  1. Men jag gissar att det var betydligt mer omsorgsfullt genomfört än testet på den där bilden, i relation till syftet att visa att skeendet Titanic var orimligt.

   1. Troligen. Vad jag har hört var det iaf ngn som räknat på titanicscenen mer seriöst och kommit fram till att de inte skulle kunna vara på den båda två.

 7. En världsfrånvänd sak som stör mig i Titanic är att Jack är någon sorts Manic pixie dream girl med precis samma sinnesstämning hela filmen igenom, ingen karaktärsutveckling där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *