Dejta någon annan då.

Alltså, jag fattar ju också att det finns social press på killar att ta notan vid en dejt. Vad jag däremot inte begriper är det satans gnället. Om det var så att folk började sprida ut rykten om killar som inte tog notan eller om främmande kom fram till en på stan och ba ”såg att du ej tog notan, du är ingen riktig man” så skulle jag fatta att det var störigt, men så är det väl ändå inte?

Om vi jämför med smink för tjejer då. Jag antar att många killar förväntar sig att man som tjej ska sminka sig och göra sig fin, kanske raka benen, om man dejtar. Om jag inte hade velat göra detta hade jag inte  gjort det, och om killen hade dumpat mig för den sakens skull hade jag tyckt han var ett arsle. Men jag vet att det finns andra killar som inte är så dumma i huvudet.

Många människor är idioter som beter sig både rasistisk och sexistiskt. Många skulle nog förvänta sig att du betalade notan. Men då tycker jag att du ska säga: ”nej, tyvärr, jag tänker inte betala notan bara för att det förväntas av mig på grund av mitt kön” och helt enkelt skita i det och skita i tjejen, om du tycker det är en så stor grej. På samma sätt som jag inte passivt hade accepterat om nån snubbe höll på och tjatade om att jag skulle sminka mig och så och sen ändå gnällde om det. Man väljer vilka människor man umgås med och det är absolut inte så att alla kvinnor kräver att killen ska betala notan, och då får du helt enkelt dejta någon av dem.

7 reaktioner till “Dejta någon annan då.”

 1. Du bortser från att en större del av ”ragg-jobbet” ligger på killarnas axlar, och att en kille inte kan vara lika petig som en tjej. Enligt nuvarande sociala normer. En kille som bär sig åt som du beskriver (säger tack och hej i stället för att klaga på nätet) blir lätt helt ensam tror jag. Altså whinar killarna på nätet i stället 🙁

  1. Det kräver väl såklart att man har andra egenskaper som anses åtråvärda. Men jag kan ju säga att det inte heller är världens smartaste drag för att attrahera det andra könet att vara en orakad feminist. Det har jag lärt mig att acceptera som en av de uppoffringar jag gör för mina övertygelser skull.

  2. Fast enligt samma sociala normer ska tjejer inte ragga överhuvudtaget och får därmed bara tillgång till att dejta de killar som raggar på henne först. Det ger väl knappast större utrymme för att vara petig.

 2. känns främmande för mig med den här typen av dejtande där killen ”ska” plocka upp notan. om någon har uppenbart mer pengar än den andra (typ personen är arbetslös/student) kan det väl vara trevligt att bjuda men det finns ju ingen skam i att man betalar var för sig. beror väl på vilka kretsar man umgås i antar jag, brukar inte dejta machomän/brats, där kanske det är annorlunda, att tjejerna förväntar sig det.

 3. Det vore väl en sak om det faktiskt var väldigt få tjejer som accepterade att dela på notan, men det stämmer inte alls med min uppfattning. Det kanske beror på att majoriteten av min bekantskapskrets är under 25 och lever på CSN-lån eller lågavlönade jobb, men av vad jag hört från äldre vänner och bekanta så verkar det inte vara en särskilt vanlig attityd.

 4. Hm. Skulle aldrig få för mig att gnälla på en kille som inte ville ta notan om han bjudit ut mig. Däremot skulle jag tveka inför att gå ut med killen i fråga igen.

  Dels för att det med ganska stor sannolikhet kan handla om en ”jämställdist” som jag inte har något som helst intresse av att lära känna närmre, dels för att det är ohyfsat att kräva att någon betalar efter att man indikerat att det skulle handla om en bjudsituation. Bjuder jag ut så bjuder jag. Blir jag utbjuden så förväntar jag mig att bli utbjuden.

  1. Jag kan inte förstå varför du inte ”har något som helst intresse” av att lära känna en man som är för jämställdhet? Ponera att ni äter en trevlig middag och dricker vin och det visar sig att ni har massor att prata om, skulle du efteråt ändå tveka att träffa honom igen bara för att han inte tagit notan? jag tycker inte att det är ohyfsat att kräva att någon betalar för sig, bjuda ut kan man väl göra för att lära känna någon bättre, synd om dålig ekonomi ska hindra en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *