Det är minsann utsidan som räknas.

Detta definierar typ allt vad jag stör mig på med det jag kallar porslinsflickor, det vill säga tjejer som alltid ska vara så jävla sköra, feminina och 50-taliga.

Varför varför varför handlar man mat som är äcklig eller ofunktionella prylar bara för att det är fint? Varför käkar man macaroons när de egentligen bara smakar socker, varför gulliga cupcakes som tar timmar att göra när de smakar likadant som helt vanliga jävla muffins, varför gulliga plåster när de inte fäster mer än en halvtimme? Varför köper man sockervaddssaft, det är väl helt uppenbart att det bara kommer smaka… socker? Eller?

Jo, för att det är en fin förpackning, en ”söt” tanke och något som passar in i ens jävla image. Lite såhär: tja, här springer jag omkring och är så jävla feminin och pantad att jag inte ens bryr mig om hur de saker jag konsumerar egentligen smakar eller fungerar, jag bryr mig bara om att ha något fint att visa på min blogg. Snacka om att dra ”det är utsidan som räknas” till oväntade höjder.

Uppdatering:

Folk verkar ha blivit upprörda över detta så jag känner att det är läge för en förklaring.

Nej, Sandra kunde inte smaka saften i affären och nej, jag behöver inte läsa bloggar jag stör mig på. Ja, det var omoget av mig att skriva detta. Det är omoget med personangrepp och jag ångrar det. Jag förstår också varför man vill skapa sin egen värld på bloggen eller vad det nu är för medie man rör sig i, det är okej.

Jag tycker mig se en utveckling i samhället där folk är mer intresserade av att få saker att verka fint ur ett tredjepersonsperspektiv än hur det verkligen är egentligen och detta manifesterar sig jävligt bra i porslinsflickor, som i princip reducerar sig själva till gulliga tjejer i fina klänningar. Visserligen tycker jag också om det som är fint, men jag har svårt för hur folk konceptualiserar hela sitt liv.

Plötsligt handlar saker inte längre om hur det smakar, fungerar eller faktiskt känns, det handlar om att det ska låta bra när man berättar om det eller vara fint på bild.

Detta fick Sandra tyvärr stå symbol för i min text. Jag ber om ursäkt.

13 reaktioner till “Det är minsann utsidan som räknas.”

 1. fast alltså, man kan uppskatta saker för olika orsaker. Man kan uppskatta en film för att den har ett bra budskap, eller för att den är jäkligt snyggt filmad. Man kan gilla en tavla för att den är målad av en stor konstnär eller för att man helt enkelt gillar färgerna. Man kan lägga ner lite extra pengar på en bordsduk för att den är fin, istället för att köpa en ful. Vi människor är konstruerade att tycka om det som är fint.

  Macarons är för övrigt gudomligt goda.

  Sen undrar jag, vad är det för fel på att vara feminin? och vem är det som är skör?

  1. Visste kan man gillar vackra saker, men mat har fan som primär funktion att vara god och inte snygg och plåster har som funktion att stoppa blödningar eller motverka infektioner. Om du köper en pryl som har en given funktion så tycker jag att den primärt ska uppfylla den funktionen, om den är snygg också är det givetvis inget dåligt men att välja att ha ett snyggt plåster framför ett som stoppar dig blödning känns ganska efterblivet.

   Ditt resonemang rörande film håller inte, då film är en konstform där en del av iden är att tilltala människor estetiskt.

   Det är inget fel med femininet, men jag ogillar att folk reducerar livet till att handla om söta cupcakes och fina plåster.

 2. Men varför läser du dom bloggarna då? Man får väl se ut hur man vill och gilla/köpa vad man vill, varför ens bry sig? Måste alla vara tråkiga och gråa, skulle du vara nöjd då? Alla kanske inte tycker att cupcakes smakar som muffins, att macaroons smakar bara socker, vissa kanske kan se det magiska i det lilla. Allla är olika och gillar olika saker, är inte det fantastiskt?

  1. Jag säger inte att livet ska vara tråkigt och grått, jag gillar fina kläder och fina saker, jag säger att det är efterblivet att handla äcklig mat bara för att den är snygg, då matens primära funktion är att smaka bra. Sen kan man givetvis gilla smaken av macaroons, men jag får intrycket av att de som håller på sådär för det mesta bryr sig mer om utseendet på sina prylar och sin mat, mer än smaken.

 3. Jag håller absolut med om allt som skrivits här ovan av ex Sofia, men glömmer du inte bort den allra mest primära saken: hur ska man kunna provsmaka något i en mataffär? Det var ju inte direkt så att jag köpte något för att ”åh vad äckligt åh fint” utan den var ju snarare rätt snopet att något som låter väldigt gott kan smaka sådär. Tur att jag skrev det så att ingen annan ung dam köper sockervaddssaft och tror att det smakar heaven när det är rätt blaskigt. Ibland är inte saker svårare än så. Och porslinflicka är nog det sista jag är förövrigt, men det är oväsentligt.

 4. Fast… okej att hon köpte en gullig flaska saft, det får man göra, gulliga ting må göra livet gulligare. Det som är befängt att hon inte blir BESVIKEN när den smakar RÖV. Sen: jag hade så gärna velat läsa mer om varför hon exempelvis röstar på F!. Som en skön balans till rosa saft.

 5. Fan va bitter. Vad som gör att folk bakar cupcakes eller köper rosa saftflaskor är väl upp till var och en. Själv bakar jag muffins för att inte gråta, när jag mår dåligt. Tydligen får glasyren och färg-grant strössel mig att må bäẗtre inombords. Det gör inte mig til en fulare person inombords.
  Så om fina saker, gör världen lite vackrare, och får oss att må lite bäẗtre, vad gör det då?
  Inte gör du saken bättre att klanka ner på andra människor, om du vill visa att insidan räknas, för din blev genast fulare. Vi är alla olika. Deal with it.

  1. Jag tycker verkligen att konceptualisering och maniskt förytligande av tillvaron är löjligt. Om det räddar dig från att gråta, så visst, men jag tycker inte om de tendenser jag ser att folk så gärna lever sina liv i nån slags cupcakebubbla, totalt frånvända från omvärlden. Bättre då att ta tag i sina problem och se andra värden i livet än gulliga prylar.

 6. Haha, jag visste att kommentarerna skulle vara upprörda. >< Den som kritiserar den typen av bloggar verkar ofta vara ute på hal is, medan tex. modebloggar (dvs. shoppingbloggar typ Kenza) är nästan helt & fullt okej att kritisera.

 7. Pingback: Livsstilshet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *