Experter utan existensberättigande.

Mycket BK blir det idag men jag vill även skriva något om det här inlägget som Mia skrev. Det handlar om hur otroligt ointressant det är att läsa svaren i frågespalter eftersom det alltid är exakt samma råd. Man ska tänka positivt och man ska konfrontera sin partner och man ska inte oroa sig men ändå uppsöka en ungdomsmottagning osv.

Det är helt otroligt att alla dessa ”experter” fortfarande har något utrymme i media för alla som konsumerar sådana spalter med jämna mellanrum lär ju kunna alla de där svaren utan och innan nu. Det är ju alltid samma grej.

Hur man ens kan vara expert på ”relationer” förstår jag fan inte. Jävla hittepå. Har personen ifråga doktorerat i relationsvetenskap eller? Nu kan man förvisso vara himla bra på något utan att ha doktorerat men alla dessa självutnämna experter gör mig så trött, speciellt som de inte kommer med några substansfulla tips över huvud taget.

Man borde sluta med spalter och bara ha insändare där folk får berätta om sina liv och sina problem. Mycket bättre! Så kan pengarna som går till att betala relationsexperternas löner läggas på lite skön kvalitetsjournalistik istället.

8 reaktioner till “Experter utan existensberättigande.”

    1. Det kan jag iofs förstå, man lär sig väl mycket av att ah varit i många olika relationer. Dock så använder de ju bara sin spalt till att få ut sina helt subjektiva åsikter, typ som att otrohet är det värsta som finns =(((((

    1. Förvisso, men jag tycker ändå att upprepningsfrekvensen är väl hög för att det ska gå ett generationsskifte emellan.

  1. Det finns ju utbildade terapeuter, psykologer (t.o.m. sexologer?), men tror visserligen inte att det är dessa som sitter som experter och ger råd i spalterna.

      1. Jo, väldigt luddig benämning som egentligen inte behöver betyda nånting, men tror det är syftet också. Då kan man ducka för möjliga krav och förväntningar.

  2. Jag fattar inte heller hur man kan vara ’expert’ på relationer. Som att ett råd fungerar för alla. Både människor, situationer och relationer är unika så det går egentligen inte att säga hur folk ska göra. Även om det bara är råd, inte regler, men ja… jag tar faktiskt hellre råd av en vän, som känner mig och kanske även min kamrat/pojkvän/whatever, än en s.k. relationsexpert. Tycker även benämningen expert är märklig, då det knappast finns någon utbildning som gör att man blir expert specifikt. Vem blir egentligen expert? Vad krävs för det? Ibland ser man en kille som är expert på killar bara för att han är kille själv… snacka könsroller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *