Facebookbeteenden.

Ett facebookbeteende som jag tycker är otroligt störigt är folk som ska hålla på och skriva kryptiska och ofta lite ledsna statusuppdateringar. Sedan när någon frågar så skriver de typ: ”tar det sedan gumman, hänt en del saker som gör mig lite småirriterad”. Seriöst, varför gör man så?

Samma sak med folk som är kryptiska i sina bloggar. Fattar väl grejen när de har olika ”projekt” på g men när man skriver att det är lite strul ”privat”… jag fattar det inte? Om jag har strul i mitt liv så skriver jag om det eller så skriver jag inget alls. Det värsta är ju när relativt stora bloggare skriver så kryptiskt och blir sura när deras läsare undrar. Men herregud, gissa varför?

Men det absolut mest störiga facebookbeteendet är när folk skriver ungefär såhär: ”hatar alla falska människor”. Seriöst, varför? Sen är det alltid en massa ”men guud gumman du menar väl ey mey?” under. Herregud. Vad driver människor till detta egentligen?

Hujedamej. Jävla skönt att slippa umgås med alla dessa personer.

20 reaktioner till “Facebookbeteenden.”

  1. Håller med så jävla mycket! Och så kan man inte skriva nåt drygt heller för det är ju oftast nån som är ledsen och då vill man inte vara taskig även om man stör ihjäl sig. (Dock att jag idag har haft en sån dag när jag skulle vilja skriva nåt sånt, så kan visserligen förstå känslan. Man vill meddela att man är ledsen men inte hänga ut nån. Men jag håller mig i skinnet!)

  2. Läser ofta förklaringen (till ditt första exempel) att ”det är inget som man ska ta över Facebook”. Men för i helvete, ditt tvåbenta kreatur. Börja inte säga A om B ska vara överjävligt känsligt att nämna över Facebook.

    Töntar som cravar uppmärksamhet.

    1. Snarare töntar som anser att människor ska stilla deras nyfikenhet. Det går ju att be om uppmärksamhet för samtal på Facebook, det innebär kanske inte att dom vill ta själv samtalet där. Då finns det telefon, chatt & möten för det om det är så himla jobbigt att inte veta allt om någon.

  3. Jag stör mig också på det. Folk och deras läskiga märkliga behov av någon sorts semi-uppmärksamhet? ”Jag har en man i min säng, fniss fniss fniss” och sen miljarder kommentar om vem det är. Inget svar. De vill ha uppmärksamhet, men ändå inte stå för det? ÅH så tröttsamt.

    ELLER FOLK SOM KONSEKVENT STAVAR FEL PÅ ALLT! Jag är inte alls perfekt, jag stavar också mina statusar fel ibland (senast igår) (pinsamt) (faktiskt) men folk som verkligen skriver fel hela tiden? Jag blir vansinnig. Döljer direkt.

    Har förresten en bekanting som inte alls kunde sätta gränser för vad som var facebooklämpligt och inte. När det dök upp bilder på hennes dödafödda aborterade barn kände jag att det nog var dags att dölja henne från min feed.

    Nu blev det lite lång kommentar här men det verkade vara något jag behövde få ur mig. Förresten har jag precis hittat hit och läst igenom några sidor. Jag tror jag tycker om din blogg!

    Folk alltså.

  4. Tycker det är självklart om storbloggarna surnar då folk anser sig ha rätten att veta. Om bloggaren hade velat berätta hade denne antagligen gjort det, nu ville denne dock bara hinta, antagligen för att folk ska förstå varför h*n inte är lika produktiv som vanligt eller liknande.

    Tror knappast att det handlar om uppmärksamhet eller liknande alla gånger utan mer att man inte vill berätta ALLT. Som det Myaraq skriver ovan.. dom har en man i sin säng & OH NOES sedan säger dom inte VEM, herregud, någon kanske helt enkelt vill skriva om en fin stund at the moment, det betyder inte att man vill förse folk med namn, adress, hur man träffades, vilka ställningar man kört &.s.v.

  5. ja, för man hintar väll inte sådär i verkligheten utan att berätta mer, eller? Jag brukar tolka det som att personen vill ha uppmärksamhet eller skryta och få verka lite mer intressant.

  6. En annan sak som stör mig är bloggare som typ spenderar tid på sånt som stör dem, och dessutom skriver om det på sin blogg!
    För det första så måste de ju organisera sina ”lilla” liv på ett sånt sätt att de spenderar tillräckligt mycket tid på Facebook för att samla på sig tillräckligt många irriterande intryck för bli tillräckligt motiverade till att skriva om det.

    Sen kommer deras anhängare och säger ”guud vad jag håller med dig gumman” så att de kan identifiera sig med varandra och mysa lite i cyberrymden, och bekräfta att för varandra att ”vi är i alla fall inte som de där som bara vill ha uppmärksamhet”.

    Charmigt =).

    <3

    Nu måste jag nog ta hand om lite privata utmaningar.

    1. Okej, och folk som letar upp bloggar med störande innehåll som de måste kommentera är så mkt bättre? Idiot.

      Krävs för övrigt ca tio minuter för att samla in informationen och skriva om den. Hur jävla ineffektiv är du egentligen?

    1. För det första så kan du svara direkt på kommentaren. Fattar inte varför mänsikor inte gör det.

      Herregud vad du var intresserad av att trycka ner folk som stör dig då. Kan inte jag bara få ha mitt så kan du få ha ditt? Förstår absolut inte behovet av att leta upp inlägg, kommentera negativt om att jag bryr mig för mycket och sedan återkomma? Du lägger ju uppenbarligen också tid på att störa dig på saker.

      Jag har inte attackerat någon personligen, jag har inte heller lagt absurt mycket tid på att komma fram till detta.

  7. Jag kände mest att jag ville pröva på (lägga tid på onödiga kommentarer alltså), så jag inte skulle kommentera utan egen erfarenhet – det vore ju inte trovärdigt :).

    Slappna av lite tjejen, kram påre’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *