Faran med moralrelativism.

Emanuel berättade om en asfräsch grej som hände på internet. Reddit är en hemsida där människor delar med sig av och kommenterar länkar. Man kan skapa olika subreddits där bara specifika ämnen avhandlas, som feminism eller ateism eller internethumor.

Tydligen så finns det en subreddit för män som slår kvinnor. De delar med sig av videos som föreställer kvinnomisshandel etc. Jag har själv inte varit inne där, men Emanuel hade det. Han trodde dock att det rörde sig om troll.

Detta är såklart vidrigt i sig men det kommer alltid att finnas människor som går helt utanför gränsen. Vad som däremot är skrämmande på riktigt är hur många som intar attityden att detta är ”samma sak” som att ha en subreddit för till exempel knark och att man därför inte kan avlägsna det hela. Knark är ju också olagligt liksom, och vem säger att kvinnomisshandel är mer fel? Tydligen var det många som hade intagit denna ståndpunkt.

Detta är riktigt skrämmande tycker jag. Hur kan man ens jämföra narkotika med att slå en annan människa? Båda sakerna är olagliga och potentiellt en fara för samhället, ja, men det är för helvete inte ens jämförbara grejer.

”Varför då?” kanske någon undrar. Jamen för helvete, alla personer med normal förmåga till empati fattar väl att det inte är samma sak. Det är bara sådana där jävla moralrelativister som låtsas att de inte begriper. Fan vad trött jag blir på den typen av människor som verkligen måste sätta sig på tvären precis hela tiden med sina världsfrånvända invändningar.

Herregud, jag blir galen.

Såhär bedrövad var Emanuel när han berättade om den här saken.

En kommentar till “Faran med moralrelativism.”

  1. Jag tycker inte om Reddit. Min pojkvän introducerade mig till sidan för ett år sedan ungefär och i början tyckte jag det var väldigt roligt att vara inne där. Efter ett tag märkte jag dock att många redditanvändare hade en förkärlek för sexistiska skämt och när jag väl lagt märke till det var det som om dessa skämt poppade upp överallt. Jag ville se om de var allvarliga, så jag registrerade mig. I en tråd där man skulle skriva vad som gjorde en stolt över sig själv skrev jag om hur jag lyckats acceptera mitt utseende, och om hur jag nuförtiden har slutat att till exempel sminka mig så fort jag ska gå ut och raka mig bara för att folk förväntar det av mig. Efter det tog det bara en timme innan flera personer hade röstat ner det jag skrivit, vilket gjorde mig så sårad (dessutom hade knappt någon röstat upp det). Det var som att säga ”du har ingen rätt att vara stolt över dig själv för det där” eller kanske till och med ”du är äcklig som inte rakar och sminkar dig” om man vill tolka det så. Det var ungefär då som jag försökte hitta ett feministiskt forum på Reddit, men det visade sig att feministforumet var ganska så mycket mindre än det antifeministiska forumet. Vet inte om det fortfarande är så, men förmodligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *