Jämlikhetsanden.

Har läst denna eminenta bok, Jämlikhetsanden som handlar om hur och varför jämlika samhällen i regel är bättre samhällen. Blir stolt över att komma från Sverige när jag läser boken.

Det är nog en av de böcker jag läst som motiverat mig mest till samhällsengagemang och förändring. Det föreslås en massa intressanta lösningar som känns realistiska, inte en massa utopiskt babbel. I den nya pocketupplagan finns det dessutom ett gediget kapitel med svar på kritiken de fick efter boken. Om du har svårt att motivera dig själv till läsning av delvis tradig litteratur så hoppa direkt till kapitel tre och te de inledande kapitlen sedan.

5 reaktioner till “Jämlikhetsanden.”

    1. Mkt läsvärd ja. Tror du skulle gilla den särskilt faktiskt, intressanta resonemang om människans natur.

  1. ” I Oxford Handbook of Economic Inequality (2009) summeras forskningen på följande sätt: ’Övervikten av bevisen visar att relationen mellan inkomst, ojämlikhet och ohälsa antingen inte existerar eller är för svagt för att dyka upp i robusta [vetenskapliga undersökningar].'”

    1. Jag är medveten om kritiken och har ej köpt boken med hull och hår som ngn slags vetenskaplig sanning. Fortfarande intressant och trovärdig imo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *