Som att skämta om att människor hade fula pälsar på stenåldern.

Det här var intressant skrivet om Christine Meltzers parodi av modebloggerskor som sänds på kanal fem, alltså Kazoo. Jag har hatat det programmet sedan det kom ut för jag tycker att det är så förbannat trist; förutsägbart och tamt som fan. Ingen rolig liten tvist, bara en korkad brud som stavar fel och har jättestora bröst. Åh så roligt och fyndigt!

Jag tycker att humor, och speciellt om den går under namnet satir, ska utmana och det är väl delvis därför jag tycker att denna ”sparka nedåt”-humor är fruktansvärd. Inte så mycket för att jag uppfattar den som kränkande utan för att jag tycker den är så förbannat tråkig. Jag har svårt att se värdet i denna typen av humor och tror tyvärr att förklaringen ligger i förakt; det är är kul för att man har anledning att känna sig förmer än denna korkade människa. Detta får mig i sin tur att fundera lite på vilka det är som kollar på Kazoo och skrattar åt det.

Kazoo är en väldigt säker form av humor. Det är att sparka på en grupp människor som redan ligger ner, som hela samhället tycker det är berättigat att driva med. Korkade och ytliga brudar är en grupp människor som extremt få försvarar, bimbon är verkligen en extremt säker måltavla för den som vill försäkra sig om att gå hem i stugorna. Jag kan förstå att det var relevant typ på 90-talet när det faktiskt var lite inne att vara bimbo, men nu?

Men snälla, kom med något bättre och framförallt något nytt. Bimbostilen är nästintill utdöd och därför inte något att kämpa mot, det är en redan nu en relik från en svunnen tid. Det är lite som att skämta om att människor hade fula pälsar på stenåldern.

11 reaktioner till “Som att skämta om att människor hade fula pälsar på stenåldern.”

 1. åh vilken lättnad när nån bara sätter ord på saker man inte kan uttrycka men instinktivt känner är puckat. hade nyligen diskussionen med min mamma som ba: ja det är så bra att de driver med henne tänk vad många unga tjejer som ser upp till henne!1!1!! och jag kände bara men alltså nae. grejen är ju att det som provocerar med kissie är ju att hon är dålig smak personifierad och har mage att inte skämmas över det. för det är ju inte alls problematiskt att tjejer utsätter sig för risker genom meningslösa operationer och slösar bort sina liv på att noja över sitt utseende – så länge som det gör de vackrare. men att på konstgjord väg skaffa sig en k-kupa är fel. för så stora bröst ser ju bara smaklöst ut

 2. Fast den har ju kommit tillbaka nu så känns ändå relevant. Massa småtjejer som ser upp till Kissie-typen osv.

  1. Fast jag tror att det är fel grepp i så fall. Jag tänker inte att småtjejerna får bättre självkänsla för att man typ ska få höra att ”om du tänker som eller ser upp till Kissie är du dum i huvudet” för det är ungefär vad intrycket av den här kassa satiren ger. Tror också att det är ungefär lika farligt att se upp till Blondinbella.

  2. Fast njaeh, inte riktigt. Hennes fanbase är inte sådär skitstor om man jmför med kenza, bb etc.

 3. Fattar inte att det är tillåtet att skämta om tjejer. Det borde va förbjudet att skämta om förtryckta grupper i samhället. Det är ju diskriminering liksom. Fy faaaan så arg jag blir.

  1. Givetvis är det ok att skämta om tjejer, men detta är tråkig satir enligt mig då. Så får man väl tycka ellor?

 4. Jag håller med om att skämt om ”dumma blondiner” är jävligt tråkigt och passé. Men är det verkligen att ”sparka på dem som redan ligger”? Personerna som det skämtas om här (ok jag syftar främst på Kissie nu)är populära och välbetalda storbloggare, och vad en än tycker om Kissie som person så kan en väl inte säga annat än att hon i dagsläget verkar ha både självdistans och ”skin på näsan”, det är iaf den uppfattningen jag får av henne av det få gånger jag besökt hennes blogg. Så ”sparka på den som ligger” vet jag inte, ok att hon får mycket skit, men inte är hon väl någon stackars liten osäker tjej utan någon på sin sida heller?

  1. Ja, det tycker ja. Visserligen tjänar Kissie pengar men är extremt nedvärderad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *