Kåtsug i blick.

Alltså herregud, att denna recensent har skrivit att Liv Strömquist har ”kåtsug i blick” på sin författarbild i sin bok Ja till Liv är ju bara för mycket. Speciellt när bilden ser ut såhär:

Alltså herregud. Om det där är ett ”kåtsug” då borde ju fan hälften av alla kvinnor spärras in för våldtäktsprovokation! Är det kanske den blygsamma mängden smink som skapar intrycket?

Läs för övrigt Hannahs roliga inlägg om saken.

9 reaktioner till “Kåtsug i blick.”

  1. Hahaha, hur ser ett kåtsug ut anyways? Hur definerar man det? Finns det ens? xD Känns som att det snarare är den som kollar på bilden som uppfattar det som kåtsug eller inte, inte den som bilden föreställer…

  2. Jag tycker snarast hon ser litet bekymrad ut. Recensentens beskrivning för tankarna till författaren Lars Görling, som på 60-talet kommenterade censuren av filmen 491, som byggde på hans roman. Censorerna menade att filmen var bl.a. ”skadligt upphetsande” och ”förråande”, och Görling svarade att det säger mest om censorerna, eftersom mycket av de verkningar som de tillskrivit filmen måste utspelas inom dem själva.

  3. Hade en bild på mig på Helgon en gång, där jag såg trött och sur ut. Den tyckte folk var fett sexig, antagligen tyckte de att jag såg kåt ut på den. Så ja, tror att folk blandar ihop trötthet/surhet/lite smink med kåthet ganska ofta. I nämnda recensents fall var det nog dock mest ett taffligt försök till att gnälla på en feminist, typ: ”du är inte perfekt själv, du gör en blick som kan tolkas som upphetsad!”

  4. Att använda uttrycket ”kåtsug” i en recension (eller i någon annan tidningstext) överhuvudtaget; sweet jesus. Där rök min respekt för den journalisten, i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *