Könat näthat.

Herregud vad jag varit sur idag på grund av den nonchalans folk uppvisar gentemot könat näthat. Får några dagar sedan fick jag två extremt obehagliga kommentarer från en snubbe. Jag raderade dem direkt. Den ena innehöll faktiskt ett direkt mordhot, vilket jag anser är väldigt grovt även om jag inte på allvar tror att det skulle sättas i verket.

Förlåt att jag langar så många printscreens från twitter, men ofta tycker jag att jag uttrycker mig vassare där kring vissa ämnen eftersom platsbristen tvingar en att bara ta med det väsentligaste.

10 reaktioner till “Könat näthat.”

 1. Jag undrar vad dessa bittra kvinnohatande troll får ut av detta egentligen? Eller ja det handlar väl mest om att han hatar kvinnor och vill trycka ner kvinnor för att må bra själv. Irl är han säker en av dom där lismande låtsassnälla.

  1. Jag undrar om det är möjligt att överhuvudtaget må bra om man hatar så mycket. Det kanske är mitt önsketänkande, måhända lever han gott på sina privilegier och riktigt njuter i ett hav av kvinnoförakt, men jag tror inte hat är en hållbar livsstil för någon. Även om det ”bara” är över internet. Han måste ju må kasst. Eller?

   1. Jag tror inte att hatiska personer mår bra. Däremot att de försöker dölja sitt dåligmående genom att hacka på andra.

 2. Men herre gud. Det är så grovt och inte okej att bete sig så. Spelar ingen roll om han tänker göra allvar eller inte för det är hotfullt, kränkande, omoget och IDIOTISKT att mordhota någon. Och för vad, för den delen? För att du skriver om jämställdhet. Jisses…

 3. Ja helt ärligt alltså, polisanmäla är inte en dum idé. Det är faktiskt aldrig ok att mordhota någon, inte ens om man är en patetisk hater.

  1. Det är bara det att den typen av anmälningar aldrig får något genomslag. Tyvärr.

   1. Fast om du gör en ordentlig anmälan, du har personens ip-adress och tidpunkten för kommentaren antar jag? om inte annat så för att det ska synas i statistiken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *