Liberal populism.

liberal populismMitt favoritungdomsförbund Cuf sysslar i vanlig ordning med min favorithashtag, nämligen #vemägerdig. Bland tweetsen fann jag ett utmärkt exempel på liberal populism, nämligen Wagenius som sprider myten om att vi har för många myndigheter i Sverige för att de ska vara möjliga att räkna.

För det första så ändras antalet myndigheter hela tiden. Saker och ting läggs ner, startas upp och slås ihop. Så fort det görs en utredning så startas en egen tillfällig myndighet för det syftet och så vidare.

Vidare så finns det såklart gränsdragningsproblem när det kommer till vad som ska räknas som en egen myndighet, och det är väl snarare där räkningsproblemet kommer in, än att de är ”för många” för att det ska vara möjligt att räkna.

Tror Wagenius seriöst att anledningen till att myndigheterna inte går att räkna alldeles enkelt är att det är för många? Hen verkar vara en klipsk person så jag tvivlar på det. Varför sprider hen då denna uppfattning? Troligen för att det utgör en effektiv bild som folk kan gå igång på. Typ: ”staten har så många myndigheter att de inte ens själva vet hur många de är, Ddr-Sverige!!!!!!”.

De är liksom inte intresserade av att undersöka frågan om hur Sveriges byråkrati fungerar utan de vill bara mångla ut sitt jävla budskap om att det är ”för mycket”, helt utan tanke på att detta faktiskt fyller en jävla funktion i samhället. Om vi slumpmässigt tar bort hälften av alla myndigheter, bli Cuf nöjda då? Jag hoppas inte de är så pantade men ibland undrar en fan.

Ett väldigt tramsigt och populistiskt sätt att bedriva politik på, helt enkelt. Men det går väl i linje med deras jävla clownnäsor:

5 reaktioner till “Liberal populism.”

  1. Blir verkligen seriöst provocerad av ”Fuck facket 4-ever” grejen.
    ”CUF tror att du vet hur mycket du vill jobba, vilken lön du bör ha och hur mycket semester du vill ta ut. Det är bara du, tillsammans med din arbetsgivare, som ska bestämma över din anställning.”
    Seriöst!! HUR naiv/ enfaldig måste en vara för att skriva så utan att skämmas?!

  2. Den sista bilden och texten om facket är ju bara, jag vet inte vad jag ska säga men helt idiotisk. Om man har lite kunskap om fackförbundens historia och svensk arbetsrättslig lagstiftning så skulle man snabbt förstå varför det finns fackförbund och varför de och kollektivavtal är viktiga. Om fackförbund inte hade funnits hade ju konsekvensen blivit att arbetstagarna hade fått det sämre. Men det kanske är viktigare att leva i någon slags illusion om att man har frihet att bestämma själv.

  3. oj! alltså, jag visste ju att centerpartiet och jag inte riktigt har samma åsikter. men att de är såhär dumma i huvudet hade jag faktiskt ingen aning om. förstår att knappt någon alls röstar på dem. blir lite rädd för att det finns några få procent som faktiskt gör det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *