”Män är ju också förtryckta”.

Mitt absoluta hatargument mot feminister är att ”det också är synd om män”. Förutom att kvinnor är mycket mer förtryckta än män i allmänhet så undrar jag bara: säger du till folk som kämpar för ett klasslöst samhälle att det är synd om överklassen också? Säger du till dem som kämpar för svartas rättigheter att det också är synd om vita? Säger du till dem som är emot monarki att det faktiskt är synd om kungen också?

NEJ! Ingen skulle någonsin säga så, för det är i grunden helt orimligt att tycka att människor som kämpar för en specifik grupps rättigheter automatiskt ska kämpa för alla gruppers rättigheter. Då skulle ju hela konceptet upplösas, eftersom ingen människa kan se till alla gruppers svagheter hela tiden. Av nån anledning dyker det här argumentet bara upp när man talar om feminism, konstigt kan jag tycka.

3 reaktioner till “”Män är ju också förtryckta”.”

 1. Fast feminismen strävar ju efter jämlikhet mellan könen och riktar alltså in sig på orättvisor som drabbar män också, även om det är fler orättvisor som drabbar kvinnor. Så det är ju en sak gnällspikarna kan tänka på. Att med feminismen kommer även rättvisor för män. För de kan ju inte på allvar mena att det är orättvist om männen får det lite sämre för att kvinnorna ska få det lika bra som de? =O Jävla omättliga de är i sådant fall…

  Annars är ju den här typen av gnäll hyfsat vanligt även när det gäller annat än feminism. Då min kompis Marielle startade Tuttrevolution (gå med, gå med! eller läs om den i alla fall om du inte redan gjort det!) gnälldes det om att ingen startade en liknande grupp för män (eh, de får ju redan visa tuttarna…), att det alltid startades grupper för kvinnor och att folk ville kunna gå helt nakna, varför startade ingen en sån grupp? MEN GÖR DET SJÄLV DÅ!!! tycker jag.

  & i snack om Pride-festivalen tycker folk att ”jaha, men varför finns det ingen festival för heterosexuella?”. Tjaaa, det kan ju bero på att heterosexualitet är mer vanligt och dessutom norm, och att straighta ytterst sällan blir hotade, kränkta eller misshandlade pga. sin läggning. Men om folk nu tycker det är så viktigt med en sådan festival kan de faktiskt starta en själv. Men just det, det är ju för jobbigt. Det skulle man inte orka med, så man hoppas att någon annan gör det åt en.

  Samma sak med tjejjourer, som ju visserligen berör feministiska frågor, but still: ”VARFÖR FINNS DET INGA KILLJOURER BUHUUUU DUMMA FEMINISTER SOM STARTAR SAKER BARA FÖR KVINNOR!” Okej, jag kan tycka att det är dumt att segregera könen på det sättet och att en jour för alla vore bra (å andra sidan finns ungdomsmottagningar, brottsofferjouer, bris etc. redan), men de verkar inte fatta att behovet av tjejjourer har kommit till av en orsak och att det faktiskt- statistiskt sett- är fler kvinnor än män som blir slagna i sina förhållanden. Vill de nu ändå ha en jour specifikt för killar (förnekar inte att det behövs): STARTA EN DÅ!

  Själv skulle jag gärna arbeta ideellt med ungdomar som har det jobbigt då jag orkar. Men då inte bara tjejer utan även killar.

  *hej parenteskommentar som är längre än ditt ursprungliga inlägg*

  1. Det också, tänkte skriva det men orkade inte + att jag tänkte skriva lite längre om feminism inom en snar framtid. Men det grundar sig ju i myten om att feminister vill att kvinnor ska stå över, det är ju en så efterbliven tanke att jag inte ens orkar kommentera den.

   Tuttrevolution sympatiserar jag med men jag tycker mina brön är så fula att jag inte vill lägga upp bilder på dem.

   När det gäller kön och sex är det vanligt verkar det som. Pride-grejen är ju bara så efterbliven, man ba: men starta en då? Uppenbarligen tycker ingen att det är så viktigt att häva heterosexuellas rättigheter liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *