Men börja med det här.

Principiellt håller jag med om att hemläxorna bör avskaffas. Men: för att skapa en rättvis skola kan vi börja med att förstatliga den, istället för att ha den kommunal som nu (olika kommuner har olika resurser, det märks väldigt tydligt när man kommer ut på pendeltågslinjen). Sen skulle man kunna prioritera skolan skithögt och kanske ge den lite pengar, så att man skulle kunna anställa en rimlig mängd personal. Sen kan vi börja snacka om hemläxor.

För övrigt är det väl inte sådär jätteintressant hur rättvis skolan är, det är väl av högre vikt att folk lär sig något över huvud taget. Kan vi inte börja med att få bort alla skitdåliga skolor.

8 reaktioner till “Men börja med det här.”

 1. Omg Fanny, jag har typ blivit en stalker eller nåt. Hade du på dig svart idag och var lärare i min gamla kvarter?

 2. Att skolan inte behöver vara rättvis/rättssäker är nog lite kontroversiellt i vissa politiska kretsar. 🙂 Jag tvivlar på att det går att vifta bort med argumentet ”bara de lär sig något”.

  Men tar vi bort läxorna så blir ju alla iofs. lika dåliga. Hurra. Förbjud även frivilligt skolarbete i hemmet. 😀

  1. Den ska absolut vara rättvis, men jag tycker att man kan börja med att få alla skolor på en acceptabel nivå och sedan jobba därifrån. Om man bara tänker rättvisa så riskerar man att missa hela kvalitetsfrågan.

    1. Varför använder du så jävla mycket smileys?

     Jag fattar inte vad du talar om, såklart är det en nödvändighet att analysera bakomliggande faktorer.

     1. Smileys är som bekant ett modernt sätt att illustrera det skrivna. ”Mycket” är väl mest en fråga om tycke och smak. 🙂

      Du har naturligtvis helt rätt, jag ska därför tala klarspråk: varför inte även föra in det faktum i diskussionerna att den grandiosa groteska neger- och babbeimporten är en tungt vägande förklaring till det hastiga sönderfallet av samhället i allmänhet och skolsystemet i synnerhet? Det totalhavererade invandrings- och integrationsprojektet är väsentligen av betydelse i det politiska sammanhang som du ämnar skärskåda, tycker du inte? Jag bara undrar… 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *