Men förlåt då.

På den tiden då jag lade upp dagens outfit här i bloggen så var jag med om att en person frågade mig om min blogg, typ vad jag skrev om och så. ”Är du modebloggare”, frågade han. Jag berättade som det var, att nej jag är ingen modebloggare, jag skriver primärt om politik, feminism och lägger upp bilder jag tagit men då och då lägger jag upp dagens outfit. ”Jaha, så du är alltså modebloggare”, sa han då. Av allt det jag berättat om att jag skrev så lade han fokuset på ”dagens outfit”.

Det kan vara svårt för folk att ta in detta att människor, och då framförallt tjejer, faktiskt kan vara intresserade av självsmyckning och kläder och fortfarande ha något att säga. Som denna mycket spydiga kommentar jag fick när jag länkade till ett inlägg på Twitter.

Ursäkta mig då, men min blogg ser ut så. Jag tycker om att ta bilder på mig själv och visa upp mig för jag tycker helt enkelt att jag ser ganska bra ut. Om man inte trivs med det utan vill ha en renodlat politisk blogg som inte blivit nedsmutsad av något så banalt som ytlighet gör man bäst i att inte söka sig till min, helt enkelt. Men jag tycker fan att det är fånigt att inte kunna tillmäta det som skrivs av en person som även tycker om att ta bilder på sig själv i spegeln mindre vikt.

17 reaktioner till “Men förlåt då.”

 1. Stör mig på sådant, som fan. Dels är man väl inte en modeblogg bara för att man då och då lägger upp dagens outfit, väldigt märkligt att folk resonerar så. Att kalla mig eller dig för modeblogg p.g.a. detta ser jag faktiskt som ett hån mot de riktiga modebloggarna. Inte för att våra bloggar är dåliga eller nåt, men för att vi helt enkelt inte är så bevandrade i ämnet mode och brinner så passionerat för det som de verkliga modebloggarna gör. För att en dagens outfit är just en dagens outfit, inte en presentation av de senaste trenderna inom mode, värdefulla tips för de intresserade eller en krönika om mode.

  Dessutom framstår det som synnerligen löjligt att inte kunna ta en persons åsikter på allvar bara för att den personen ibland bloggar om dagens outfit eller mode, eller tar s.k. egobilder. Som att man måste vara antingen eller, annars kan folk inte lyssna till en, det stämmer inte in på deras världsbild då. Folk har ju ett sådant otroligt behov av att placera in en i ett fack, som man måste passa in 100% i, annars blir de förvirrade och kanske t.o.m. bitska. Som tjejen som skrev det där till dig. Du har ett intresse för politik, men oj då! Du har även ett intresse för estetik, då betyder det att du också är ”en sån där ytlig person” och då kan man inte ta någon av dina åsikter på allvar… SUCK. Om hon nu verkligen tycker det är så hemskt med den här kombinationen samt med kameran i spegeln-bilder… kan hon inte bara hålla det för sig själv? Om jag skulle berätta för folk så snart jag tycker att de skriver om ”tråkiga ämnen” i sin blogg, skulle jag få kommentera sådant typ femtio gånger per dag. Men det är ju onödigt, både för min del och för de som skriver bloggarna. Så jag avstår.

  Till sist tycker jag det är sorgligt hur typiskt kvinnliga intressen liksom ska ses ner på. Mode och kläder ses som lite töntigt och ytligt. Så typiskt vårt samhälle idag. Man får inte vara tjejig. Det går dock bra att en tjej är lite killig, då är det coolt och kanske t.o.m. lite sexigt. Gud vad trött jag blir.

 2. PS: Nischa sin blogg måste man tydligen också göra. Den får inte handla om politik OCH mode, för då blir läsarna förvirrade. Jaha, men det säger mer om dem än om mig, tycker jag. Jag bloggar som jag vill, som jag känner att jag trivs med. Bloggen skrivs ändå främst för min egen skull, sedan vill jag givetvis att andra ska läsa och kommentera (annars hade jag skrivit låst blogg), kommentarerna är självklart en stor del… men SÅ viktigt är det ändå inte med dem att jag tänker ge upp det jag trivs med bara för att folk ska slippa känna sig förvirrade. Jag har inga ambitioner att bli störst heller, så… nästa person som säger att jag måste nischa min blogg…

 3. Haha vilket skämt! Du är väl den sista bloggaren jag skulle kalla modebloggare. Din blogg läser jag för dina smarta och välskrivna inlägg om samhällsfrågor. Lite bilder piggar dock alltid upp. Och dessutom är man inte modebloggare om man inte skriver om mode, och jag vet inte om dagens outfit räknas dit.

  //Emma Hå

  1. Vad nu dina personliga åsikter om mitt utseende har med saken att göra?

  2. Bea, vad kul att du delar med dig av dina mycket viktiga åsikter, nu blir världen en mycket bättre plats?

   Skärp dig för fan.

 4. får man fråga varför du tar dina bilder på dig själv i spegeln? alltså så att man ser kameran, i stället för att typ använda självutlösare eller…. rikta den mot dig själv, om man säger så? tänker bara att det kan vara kul med lite variation ibland 🙂

  1. Anledningen är att jag är för lat för självutlösare. Men brukar rikta kameran mot ansiktet ibland också =).

 5. fint sätt att stampa på hela din poäng. jag blir så otroligt trött på detta ständiga förminskande av kvinnor på grund av utseende och intressen.

 6. Jag tycker de bästa bloggarna är de som kan variera. Jag gillar din blogg eftersom den är både politisk och personlig. sen vill man gärna se vem personen bakom bloggen är, därav gillar jag dina egobilder också 🙂

  1. Tack så mycket! Grejen är att om man inte gillar egobilderna kan man faktiskt bläddra förbi dem.

 7. Tycker bloggar som blandar lite ego, lite konst och lite politik är bäst. Sen tycker jag väl inte att spegelbilder är sådär jätteintressanta eller kreativa (fast du är snygging nr 1), så de bläddrar jag bara förbi.

  1. Jag håller ju med dig om att det knappast skänker något vidare djup eller mening åt bloggen. Har det mest för att jag inte pallar dagens outfit längre och fortfarande vill snygga mig typ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *