Men förlåt då.

Uppenbarligen är det hemskt provocerande att ta en bild när man håller i sin kamera i spegeln. Följande kommentar fick jag från Lo.

Och alla vi som suckar åt folk som tror att de är något för att de har en dyr kamera som de måste ha med på bild hela tiden. Så överskattat. Men lycka till, haha

Jag blir sällan arg eller ledsen över ”elaka kommentarer” (inte ens Patria brukar lyckas) men den här personen lyckades faktiskt göra mig lite irriterad. Jag undrar mest över varför det är så otroligt provocerande för folk att man ”tror att man är något”. Ursäkta mig för att jag tycker om min kamera och tycker om att fota mig själv.

Jag ber hemskt mycket om ursäkt för det fatala misstaget att ”tro att jag är något” och ska genast rätta till detta genom att gömma mig under täcket och gråta. Jag ska aldrig mer skriva en text om feminism, jag ska aldrig mer ta ett foto, jag ska aldrig mer visa mina kläder för det borde jag ju fatta, att ingen bryr sig om lilla mig som inte ”är” något. Inte ens en dyr kamera kunde höja mitt ack så obefintliga människovärde.

Det är nästan så att jag ställer upp i kören mot jantelagen. Håhå.

28 reaktioner till “Men förlåt då.”

 1. Men vad fan, som att det spelar så stor roll att du har kameran med tänker jag. Och jag läste den andra kommentarer och undrar vad fan har det med ”fjortisar” att göra? För det första så kan det vara så att det är bekvämt att ha kameran sådär, snarare än att hålla på och trixa med kameraställ och sen vänta på fördröjning så bilden tas och bla bla, nä. Så det är inget konstigt att göra sådär. Varför blir någon så provocerad av det undrar jag.

 2. En viss nivå av narcassism är nyttigt och jag skulle bli väldigt ledsen om du slutade skriva, fota och ha egobilder. Visst fan är du ”något”, du är ju tjejen som skriver bloggen som får mig att plåga mina vänner med den eviga ”ni vet den där bloggen jag läser med hon den där Fanny”. Det är lättare sagt än gjort men skit i vad folk säger. Har man inget snällt att säga är det bättre att hålla tyst och den där tjejen borde helt klart låtit bli att skriva den där kommentaren. Tycker man inte om någon eller deras blogg kan man lika gärna stänga webbläsaren.

 3. Men hur fan ska man se hur man ser ut om man inte står och stirrar sig i spegeln samtidigt som man knäpper bilder? Tar jag freestylebilder på mig själv blir jag så hiskeligt ful på dem (ja de ser väl ut som jag gör på riktigt) så jag inte vill se de bilderna själv. Vill jag ta en snygg bild blir det en spegelbild med kameran i högsta hugg. Dessutom är det ju en snygg kamera (vi har en Canon vi med).

 4. Glöm spegeln. Ta bilder med fjärrkontroll eller tidsinställning. Lite jobbigt i början men mycke roligare när man vant sej.

 5. Ynka inte så förbannat. Du gör väl för fan vad du vill, men du kan inte vänta dig att alla skall gilla det, och oreserverat kapitulera för det, ungefär som om det vore ett led i kampen för att rädda världen. 🙂

 6. Ofta någon bryr sig om vad en runkbulle som Patria tycker, men i kommentaren ovan har han faktiskt lite lite rätt. Du gör vad du vill och det kommer alltid finnas folk som tycker något du gör är fel. Precis som du tycker att alla möjliga gör fel lite hela tiden 😉

   1. Nej, det är strängt förbjudet säger jag ju! 😉

    ”Runkbulle”! 😀 Ungefär som att jag runkar mer än andra snubbar.

       1. ”Nej” svarar man då, men det är OK, du är väl inte svensk. Hur som helst. Google kan komma händigt till när man snubblar över ett ord man inte förstår.

       2. Runka bulle innebär att ett antal snubbar samlas och runkar på en bulle. Den som kommer sist får äta upp bullen =(.

        1. ”Nej”. 😛

         Det visste jag naturligtvis, men skulle jag alltså inte märkt om någon runkat på mej och ätit upp mig? Det vore ju absurt om något.

         Den här diskussionen har nog spårat ur nu. 🙂

          1. Jag är rätt säker på att han är svensk eller i alla fall nordisk, för han tjatar alltid om hur dåligt det är med mångkultur.

 7. det är så himla trött med kommentarer av typen ”tro inte att du är något”. tacka fan för att jag tror att jag är något! det hoppas jag att alla tror om sig själva. förstår inte varför det ska vara så hemskt att tycka att den man är och det man gör är bra.

  1. Jag vill till & med sträcka mig så långt som att jag VET att jag är något. 😀 Shit, nu bajsade nog Jantelags-älskarna på sig av skräck. ><

 8. Jag har din blogg på favoriter för att jag tycker du är intressant och snygg. Inte varit inne på ett tag, dock, förrän nu. Och då reagerade faktiskt jag också på att du hade kameran både i headern och på din profilbild. Inte för att jag trodde att du ”tror att du är något” bara för att du har en dyr kamera, utan för att jag i allmänhet brukar störa mig på bilder där kameran är med. Och när jag kom in här så möttes jag ju av två såna bilder.

  Jag tycker på något sätt att det stör bilden… Fast, de två bilderna du har däruppe är ju snygga ändå. Det är bara en invand reaktion, antar jag. Föredrar verkligen bilder där man döljer kameran, även om man själv är den som fotograferar. Och det inte p.g.a. att dölja kamerans värde, utan bara för att bilden är mer estetiskt tilltalande enligt mig då 😀

  1. Jag har den i headern för att min blogg handlar mycket om foto och för att jag tycker den är snygg och symmetrisk. Men det kanske är lite väl att ha den i presentationen också.

 9. Själv tar jag alla mina bilder med självutlösare. Tycker inte alls att det är krångligt och för det mesta blir bilderna bra. Personligen tycker jag inte att det är så snyggt när kameran syns på bild och därför har jag inga problem med att lägga en eller två minuter extra på att använda självutlösaren. Jag lägger hellre denna extra tid på en bild jag sedan tycker om, än en bild jag skulle störa mig på just p.g.a. den synliga kameran.

  Om man däremot inte har några problem med att kameran syns behöver man ju inte bry sig, men av kommentarer att döma får jag intrycket att det där med ”kameran syns på min bild” är som ett nödvändigt ont, bara för att man anser det jobbigt att använda t.ex. självutlösare. Återigen påpekar ju någon att det är jobbigt att trixa med kameraställ/stativ, men då vill jag tipsa om att det ofta går lika bra utan. De flesta har någon lämplig möbel hemma att ställa sin kamera på, och om inte annat kan man lägga ett par böcker under kameran så är problemet löst.

  Så, personligen tycker jag att bilder där kameran INTE syns är mycket snyggare & dessutom framstår som mer seriösa- däremot orkar jag inte bli så oerhört provocerad som kommenterande personen. Fattar överhuvudtaget inte vad feminism eller fjortisar skulle ha med saken att göra. Jättekonstig & ologisk kommentar.

 10. Poängen är att ni som tror att ni är så unika är en egen sort. Och ni är väldigt många. (Kolla bara alla kommentarer). Det är extremt random att ta kort i speglar.

  Nej, jag är inte provocerad. Man ser ju dessa bilder titt som tätt. Det är bara svårt att ta den typen seriöst. Speciellt när någon försöker vara seriös och skriva om politik och samtidigt läser bloggar som Kissies.

  Ville bara ge dig en annan synvinkel. Men jag tror inte riktigt att det går in på ett bra tag.

  1. Jag har väl inte påstått att jag är unik?

   Och varför skulle jag inte kunna skriva om politik och läsa kissie? Du får väl ta mina inlägg för vad det är istället för att dra förhastade slutsatser. Att jag läser Kissies blogg gör inte mina åsikter mer eller mindre dumma.

  2. min fråga är då: vem är det som brukar döma folk för vilken sorts kamera de har? I och med att du verkar göra det har jag väldigt svårt att ta DIG seriöst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *