Men starta ett parti då.

Nu påstod någon i min blogg att det finns fler antifeminister än feminister i Sverige. Låt oss reda ut lite begrepp:

En antifeminist är INTE bara en person som ifrågasätter feminism, en antifeminist är en person som ställer sig i aktiv opposition mot feminismen och dessutom har det som en av sina primära politiska fokus. På samma sätt som en feminist inte är en person som bara tycker att ”jämställdhet är väl bra?” utan en person som har det som ett viktigt fokus.

Ni antifeminister, om ni nu är så många så kan ni väl starta ett parti. Det borde gå snabbt att få partibidrag eftersom ni lätt kommer trumfa F! när det kommer till röster. Och ni verkar ju ha energi och fritid också, så som ni skriver.

10 reaktioner till “Men starta ett parti då.”

 1. Fanny, jag är som du vet en kritiker av överdriven och ensidig feminism/genusideologi, men jag respekterar den liberala feminismen och arbetet för kvinnors rättigheter i världen.
  Jag tror att svensk feminism behöver en nystart, radikalfeminismen stöter bort männen och unga kvinnor.

 2. Fanny

  ”En antifeminist är INTE bara en person som ifrågasätter feminism, en antifeminist är en person som ställer sig i aktiv opposition mot feminismen och dessutom har det som en av sina primära politiska fokus”

  Jag är aktiv ja, alla är det inte. Nej det är inte mitt primära politiska fokus, Socialdemokrati är det. Men jag är antifeminist för det. Det betyder INTE att jag är emot kvinnor på något sätt alls. Även jag hjälper kvinnor och står för jämställdhet, men som sagt jag är antifeminist. INgen antifeminist är emot kvinnor då feminism inte är något universalt för kvinnor. Antifeminister är trötta på att ”jämställdhet” i feministers ögon ska ske genom att trycka ner män och lyfta upp kvinnor. Helt fel! Detta är ingen lögn, det är så det fungerar idag och det betyder att feminism idag har absolut noll med riktig jämställdhet att göra. Oavsett vad din egna tolkning på feminismen är fanny.

  Vad skulle du tycka om vi verkligen startade ett parti fanny? Dels ska inte det behövas då alla partier säger sig vara för ”jämställdhet”. Det är bara just nu det är så oerhört PK att satsa på kvinnor och förtrycka män. Jag förväntar mig mera av mina medmänniskor än så. Vi antifeminister har kommit lång väg tycker jag, allt fler feminister i media och inom politiken vågar inte längre uttrycka sig på nedvärderande om män.

  1. Det skulle väl vara helt okej om ni startade parti, alla får starta parti om dem vill. Sedan skulle jag inte rösta på er och troligen opponera mig emot era åsikter, men jag tror inte att ni skulle få så många röster som tur är.

   1. så du är en antimaskulinist alltså. Då vet vi det. Också roligt att du väljer att vara emot oss innan du vet vad vi står för. Gäller detta även åt andra hållet, att du är för något utan att veta vad det är till fullo, aka feminismen?
    Vi kan testa här, partiets första och största fråga:

    1 Vi vill att män ska vara lika mycket värda enligt lagen och ha samma rättigheter som kvinnor.
    Opponera dig mot det du. lol

    Nu kanske du undrar varför jag skrev så? Jo för att en antifeminism är inget annat än en person som vill ha jämställdhet. Det är bara dina fördomar som pratar åt dig.

    1. Det enda stället i lagen där män och kvinnor inte är jämställda är mig veterligen inom kvinnofridsbrottslagen. Den tycker jag ska göras könsneutral. Om det finns någon annan lag som inte är könsneutral så tycker jag att även den ska bli det. Då tycker vi ju lika. Bra va?

     Jag vill också ha jämställdhet. Om du läser igenom kategorin feminism här så kommer du se att jag gärna kritiserar feminister.

    2. Rolf:
     Varför angriper du Fanny? Du borde inse att hon inte är någon talesperson för feminismen, utan endast står för sina egna åsikter här på sin egen blogg.

     1. Fredrik varför stödjer du någon som vill dig illa? Varför stödjer du någon som stödjer feminismen? Självklart ska en feminist stå till svars för vad feminismen står för, därav att man kallar sig feminist. En moderat får ju självklart stå till svars för moderaterna som sparkar ut folk från FK.

      1. Jag är inte partibunden i feministfrågan vilket gör att jag inte har signat mig till särskilda åsikter. Jag håller med vissa feminister om saker och vissa håller jag inte med. Det finns en stor diversitet inom feminismen, och jag skulle nog betitla mig som liberal feminist. Jag vill till exempel inte ha olika lagar för de olika könen, jag vill inte ha kvotering och så vidare.

 3. Haha, så bra! Starta ett parti om rörelsen nu är så himla legitim och verkligen behövs.

  Fast det är kanske lite skumt att för politisk kamp enbart MOT något — typ att starta ett anti-moderatparti. Det visar bara ännu en gång hur knäppt antifeminism som fenomen är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *