Två jobbiga saker man kan tänka på när andan faller på.

Idag har jag tänkt på två asjobbiga grejer som skulle kunna hända:

 1. Att någon, apropå detta fenomen, påstod att det var bra för jämställdheten att kvinnofoster aborterades på grund av deras kön eftersom det då skapar en större efterfrågan på kvinnor vilket skulle leda till att de får högre status. Marknadslogik applicerat på kvinnosaksfrågor. Så jävla fräscht. Som tur är har ingen sagt detta, men det skulle fan i mig kunna ske.
 2. Att någon antifeminist tog illa upp över denna bild på Per Ström i och med att det är ett MORDHOT att insinuera att man ska sikta på någon med till exempel ett gevär. Det känns dessutom som ett extremt realistiskt scenario med tanke på de flesta antifeminsiters intellektuella kapacitet.

14 reaktioner till “Två jobbiga saker man kan tänka på när andan faller på.”

 1. Jag tar illa upp av den där bilden. Varför skulle jag inte menar du? Förklara hur jag ska känna får vi se hur logiken går till. Dels tar jag också illa upp av det du skriver, det dryper av hat och låg intelligens mot antifeminister. Varför?
  Vad tror du en antifeminist som mig tycker och tänker? Har du någonsin satt dig ner och funderat på varför det finns i dagsläget mer antifeminister än feminister i Sverige? Vi alla kan inte har fel, är det inte dags att släppa det där hatet och ta åt sig lite?
  Dels stör jag mig enormt mycket på påståendet att det saknas kvinnor. Som en äkta antifeminist väljer jag också att informera er om att det idag kanske saknas tja sisådär 2 miljarder män. FYI

  1. Anledningen till att du inte ska ta illa upp är för att det är ett skämt. Jag hade inte tagit illa upp över motsvarande riktat mot gudrun schyman.

   Ursäkta mig, men ge mig gärna lite belägg för att det skulle finnas fler antifeminister än feminister. Antifeminist är inte en person som bara inte är feminist, utan en person som aktivt motsätter sig ideologin. Klart jag fattar hur ni tycker och tänker, men vet du vad, jag håller inte med. Jag tycker ni har fel.

   Om du menar att det saknas män på grund av krig och annat som drabbar män pga strukturella olikheter så kan jag inte annat än beklaga. Det är hemskt tråkigt och såklart också ett jämställdhetsproblem. Det finns absolut områden där män utsätts för risker, som gällande allmän värnplikt. Jag tycker såklart att det ska åtgärdas.

   1. Fanny
    Men om jag tog en bild av din mamma och la ut på nätet med ett sikte över skallen, hur känner du då? Eller kanske ett hakkors. Ett sikte betyder olika för alla. Även om DU inte tycker att det är något och kan se det som ett skämt gör inte alla det. Både du och jag vet att det inte är rätt så varför stödja något sådant? Varför sprida hat omkring sig?

    En antifeminist motsätter sig feminismen vi har i dagsläget ja. Det är en orsak till varför vi ökar i antal för varje dag. Varför? Vi motsätter oss den unkna manssynen som finns i media och inom politiken, inte amatörer med ideologier som är helt och hållet raka motsatsen till den feminismen vi har i samhället och som är aktiva på sin blogg. Men en sak är gemensamt ni alla har missuppfattat PS och PB. Även susanne säger att Pär inte är antifeminist vilket stämmer. Han har aldrig yttrat något illa om kvinnor.

    Hur kan man inte hålla med om att män behandlas som skit? Jag har aldrig förstått det tyvärr. Men du håller med på sista punken, konstigt? Du vet fanny, en feminist idag från tex FI eller S eller V eller en journalist från någon tidning skulle aldrig hållit med. Det är det ”antifeminister” sätter sig emot. En antifeminist kräver lika rättigheter som en feminist och det är tydligen oerhört långt borta.

    1. Okej, men vänligen langa bevis för att det skulle finnas fler antifeminister än feminister.

      1. Om min mamma var en känd bloggare som stod för väldigt provokativa åsikter, och om bilden dessutom var publicerad i den kontexten som detta var så skulle jag troligen inte ta särskilt illa upp nej.

       1. För det första ser jag långa vägar att det där var ett påhittat svar som inte stämmer in med vad du egentligen tycker det är ju en självklarthet. Personen som publicera detta var ute efter att förlöjliga och sprida hat, jag är emot det, varför är inte du?

        Men då vet vi att fanny ”tycker” för att absolut vägra att säga att hon har fel.
        1. Hon har rätt att bestämma vad andra ska tycka och känna, dom som är emot henne har inte intelligens nog
        2. Hon tycker det är ok att sprida skit omkring sig som en reptil
        3. Personer som bloggar ska finna sig i att bli förlöjligade på detta sättet, och då också av personer som försvarar person nr 1.

        I skrivandets stund slår det mig att vad fan är det jag sitter och debatterar, jag häpnar. Jag på fullaste allvar sitter och debatterar men en kvinna som också på fullaste allvar tycker att det är ok att rita ett sikte över någon och på samma gång spy ut sig världens galla. Jag ser en ny Anders BB i dig Fanny, hoppas du inte äger några vapen.
        Och så undrar folk varför det finns så många antifeminister… Jag skäms för att vara människa….

        1. Men herregud, jag tycker såklart inte att man ska skjuta folk för deras åsikter. Vilken töntig jämförelse. Du har inte heller en respektfull ton, kommer hit och spyr galla kring dig samt går till personangrepp vilket jag absolut inte har gjort. Tagga ner lite.

         1. Ännu ett svar som förklarar absolut noll.
          ”spyr galla kring dig samt går till personangrepp” Det är inte jag som går till personangrepp, jag försvarar PS.

          ”Du har inte heller en respektfull ton,” Inte det ska vi titta närmare på vad det är du skriver: ”Det känns dessutom som ett extremt realistiskt scenario med tanke på de flesta antifeminsiters intellektuella kapacitet.”
          Respekt!

          Det var inte jag som började ”spy galla” det var du. Om du inte klarar av att PS får besökare som hatar personer som dig och allt du står för, gå inte in och läs där då. Iof skulle du må jäkligt bra av att dras ner på jorden lite.

          1. Jag brukar faktiskt inte läsa på per ströms blogg, skulle aldrig ge mig in i en diskussion där. Så det är faktiskt inte så att jag går omkring och stör mig på honom generellt. I efterhand kan jag hålla med om att mitt inlägg var ganska taskigt. Ber om ursäkt för det.

 2. Rolf, inte ens Pär Ström säger sig vara antifeminist. Har du missat att ”jämställdist” är det nya svarta?

 3. Susanne har en poäng, varken Pelle Billing eller Pär Ström står för anti-feminism eller
  liknande.
  Läs programförklaringen som Pelle Billing har på sin blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *