Om man ska utmana normen bör man göra det i alla aspekter.

Lady Dahmer har gjort fittsmycken att ha på blogawards. Personligen tycker jag väl att det kan bli lite tjatigt denna fittkonst, men jag tror att det kommer göra effekt i sammanhanget så jag hejar ivrigt på.

Däremot tog Mona upp en rätt intressant grej i kommenarsfältet:

en grej som jag funderat över…varför gör alla fittorna rosa? blygläpparnas form och storlek varierar man gärna, men inte färgen på dessa. Min fitta är inte rosa.

Detta är väldigt sant. När det kommer till fittkonst är ingen rädd för att göra fittor som anses lite ”fula” (sladdriga och stora inre blygdläppar framförallt) till formen, men färgen är alltid sådär perfekt rosa.

Men jag tror inte att folk generellt har rosa fittor. Det är väl något slags ideal, men min fitta är definitivt inte babyrosa och jag har nog inte sett någon som är det heller, faktiskt.

Syftet med fittkonsten är, i alla fall som jag uppfattat det, att utmana könsroller och skönhetsideal genom att visa många olika typer av fittor. Fittan utseende är ju en typisk sån grej som folk har komplex över, eftersom ”riktiga” fittor nästan aldrig exponeras. Det blir då väldigt lätt att tro att fittor generellt ska vara små streck, där absolut inget hänger ut eller fladdrar. Men då borde man väl agera utefter det även i färgvalet, och göra en massa olika färger på fittorna, så att folk slipper tro att ickerosa fittor är något konstigt. Om man nu ska utmana normer ska man väl göra det i alla aspekter.

NU menar jag inte att den som gör rosa fittor skulle vara ond och sprida osunda ideal, bara att det borde finna slika mycket mångfald i färg som i form när det kommer till fittkonst.

13 reaktioner till “Om man ska utmana normen bör man göra det i alla aspekter.”

 1. som jag sa i min blogg:

  att göra hudfärgade eller 100% realistiska snippor kändes inte som ett alternativ. Det blev lite FÖR mycket då. (vi kikade på bilder på realistisk fittkonst innan och de kändes mest vulgära och alldeles för personliga på nåt sätt.)

  Rosa och rött är en knallig fin färg som förknippas med sex, kärlek och det kvinnliga könsorganet. Och många kvinnor ÄR rosa eller röda i underlivet. Jag är det. Jag är rosa i mitt underliv.

  Brunt känns ju lite tråkigt. En stor brun bajsblaffa liksom. Eller en chokladbit. Blått? Nja. Grön? Tja om man vill föra tankarna till könssjukdom.

  Rosa och rött är som sagt en färg man förknippar med fittan. Precis som man förknippar rött och rosa med kvinnors läppar. (även om läppar också varierar i färg)

  Mitt syfte är inte att bryta normer. Mitt syfte är att exponera fittan. Det finns alldeles för mycket fallosar överallt. Jag vill väga upp med lite fitta.

  1. Det var ingen kritik mot dig specifikt, jag förstår varför du väljer rosa, speciellt med tanke på kontexten. Jag upplever dock att fittkonst generellt är väldigt rosa, vilket kan vara problematiskt eftersom man etablerar en speciell skönhetsnorm.

    1. Rosa är ju det etablerade idealfärgen på fittan, så jag tror nog att folk kan ha lite färgkomplex. Jag har haft det faktiskt. Men det är ju inte ditt ansvar och rosa är helt klart en klatschigare färg än t.ex. biege.

  1. Men varför får man inte ha en åsikt när valet av färg uppenbarligen frambringar associationer hos folk, andra än de du tänkt, utan att du biter av och tycker att du måste ”försvara dig?”? Det är åsikter inte påhopp! Det kanske inte är så uppenbart för alla då särskilt med tanke på fittdebatten om vilka färger som anses normala och inte normala och att det finns fittfärg för oss som inte har rosa eller röda fittor.

   1. Lady Dahmer skrev inte att man inte ”får” ha en åsikt. Hon har väl lika rätt till att ha en åsikt om din åsikt.

   2. Lady Dahmer har väl lika stor rätt till att ha en åsikt om din åsikt. Jag tycker att det är fantastiskt att det förs en debatt i kommentarfältet och inte ett ensidigt kritiserande.

 2. Min fitta är någonstans mellan benvit och rosa. Albinofitta typ. Bröstvårtorna med (innan graviditeten var de exakt samma ljusa färg som min hud, nu är de typ ljusrosa). Så det finns men det är säkert ovanligt.

  1. Jag vet inget om fittfärger generellt, jag har bara aldrig sett en helrosa fitta själv.

 3. Hmm, jag har aldrig sett ett penis halsband. Finns de? (Förutom typ på pride när folk springer omkring med penis klubbor och grejer.)

 4. Fittor varierar ju i färg, ja, men tror ändå rätt många är rosa. Min är rosa & då jag arbetade med porr hade jag nyllet i en del rosa fittor (& då snackar vi ju inte amerikanks mainstream-porr utan vanliga svenska bruttors sköten).

  I övrigt känner jag inte att jag har någonting att säga här, ville bara sprida klarhet i fittnyanser 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *