Skolboksexempel på hur man förminskar feminister.

Diskuterade den här menskoppsfilmen på Facebook. Folk har så märkliga invändningar. Till exempel denna: ”kvinnor har valt att använda tamponger/bindor, varför ska ni feminister tvinga dem att använda menskopp?”. Alltså, jag tänker inte tvinga någon att stoppa upp en platskopp i fittan, som feminist är jag väldigt medveten om att alla själva måste få besluta om sina kroppar. Men att informera om menskoppens existens och trycka på för att det ska informeras om den i samma veva som man informerar om mensskydd i till exempel skolan eller på ungdomsmottagningen samt att den ska säljas på apotek är inte att tvinga någon att använda den, det är att erbjuda alternativ.

På samma sätt som alla andra mensskyddsföretag gör reklam för sina produkter så måste man kunna göra det även här, det är väl inte så konstigt? Fast den fria marknaden kanske bara gäller för företag som skiter i kvinnors fitthälsa.

8 reaktioner till “Skolboksexempel på hur man förminskar feminister.”

 1. Hur kan någon vara så dum i huvudet att dom tror att det handlar om att tvinga någon kvinna? Den dagen kvinnor tvingas genom lag att använda menskopp så kan en snacka om att just tvinga. Inte innan dess. Jävla puckon.

  Jag undrar sen om hen som skrev killar försökte vara rolig på bekostnad av androgyna och butch kvinnor.

  1. Ja, troligen var det det som var ”skämtet”. Stor humor…

 2. Det är väl snarare de som vill lägga locket på information om menskoppar som tvingar kvinnor att använda bindor och tamponger. För att free styla vill det nog inte att vi ska göra.

  1. Nej, absolut inte. Klart de har ett kommersiellt intresse i det.

 3. Det är sådant här som får mig att undra om dagens folk har lite för mycket fritid på händerna. Hur orkar de ens? Eller vart får de ens tanken ifrån? Och om man nu ska ”skämta till det” kan man ju i alla fall försöka vara fyndig, eller nåt. Nä, jag blir bara trött av allt folk som hela tiden hånar och förminskar andra. Jättetrött.

 4. Förstår inte hur folk får det till att kvinnor tvingas att använda menskopp bara för att det _informeras_ om vad menskopp är, samt fördelarna med den. Sen förstår jag icke om personen tyckte det var kul att ”skämta” om att det var män som talade om mens, eller trodde hen på allvar att det var män? Känns iaf mest som ett försök till att skoja bort viktiga poänger & förminska kvinnor, skämta lite om att de inte ser kvinnliga ut så försvinner fokus från frågan. Blä.

  1. Att påpeka att något existerar och dess fördelar är ju detsamma som tvång!!!! Förutom när ett kommersiellt företag gör det dårå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *