Sluta trycka ner människor för att de inte tror på sig själva.

Det finns så många sköna stereotyper i top model, och alla andra dokusåpor också för den delen. Min absoluta hatis är ”tjejen som skiter i vad folk tycker om henne och bara är där för att vinna”.

Hur orkar man vara så otroligt egocentrerad? Det måste ju vara fruktansvärt jobbigt tänker jag. Jag tänker att detta är ytterligare en sån där grej som kommer ur folks vilja att ”krossa jantelagen”, även om man såklart inte säger jantelagen i USA.

Men jag tänker mig att hela den här ”älska dig själv/stå upp för dig själv/ta ingen skit”-grejen skapar den här typen av personer. Människor som verkligen i har någon självkänsla alls men som överspelar hela den här grejen för att slippa konfronteras med sitt kassa självförtroende. För det värsta som finns, det är att inte tro på sig själv, det har vi ju fått lära oss.

Hur kommer det sig att man istället för att stötta dem med dålig självkänsla ytterligare trycker ner dem på grund av deras självförtroende?

9 reaktioner till “Sluta trycka ner människor för att de inte tror på sig själva.”

 1. För att de som ”skiter i allt” och ”bara är där för att vinna” döljer sitt dåliga självförtroende bakom en hård yta och provoceras av dem som vågar vara svaga?

  1. Det tråkiga är att inte bara de där skithårda brudarna trycker ner de med dåligt självförtroende. Alla gör det tyvärr. Men ja, det som ligger bakom är nog den där rädslan för att själv vara svag.

  1. Brukar använda lite olika. Kom dock ihåg att nedladdning är ett allvarligt brott.

    1. Hur kan du, som blivande jurist, skratta åt detta? Nedladdning är ju ett fruktansvärt samhällsproblem, precis som islamiseringen av europa.

 2. Hela det där ”var-dig-själv-du-är-så-perfekt-som-du-är”-idealet kan ställa till det som fan med vissa människor, har jag märkt. En del tycks få för sig att denna i grunden fina ideologi innebär att de inte behöver utvecklas över huvud taget.

  Minns en kompis vars partner luktade SÅ FRUKANSVÄRT ILLA ur munnen att det måste ha krälat in någonting och dött. Min kompis föreslog att han skulle gå till tandläkaren (vilket han inte gjort på ett x antal år) och se så att det inte var något allvarligt. Herre gud vad sur han blev! Ingen skulle minsann få ändra på honom! Sa han på största allvar.

  Men du. När du börjar se kväljande andedräkt som en viktig del av din personlighet, som ska vårdas ömt… Måhända är du forfarande perfekt som den unika undivid du är, men dessvärre har du också satt i system att vara utvecklingsfientligt bakåtsträvande. Och dessutom luktar du illa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *