Vad Mogi egentligen gör!

Ett hett ämne i bloggsofären (hata det ordet) är ju vad Mogi egentligen sysslar med när hon säger att hon jobbar så hååårt. I ett svar under det här inlägget så kommer man nog en aning närmare sanningen.

allt handlar inte om hur MÅNGA läsare man har utan vilken kvalité man har på bloggen. Jag tjänar enormt bra på min blogg då jag är så kvalitetsnischad. Företagen vill synas ihop med kvalité och betalar extra mycket för det.

Varierar otroligt då jag som egenföretagare styr min egna tid till 110%. Jag spenderar min tid med företagsutveckling, möten med olika företag för kommande projek, designar på 2 olika projekt jag har, kontakt med annonsföretag, kontakt med PR och mediabyråer, research för nya blogginlägg, inspirationsresor osv osv.

Så alltså, hennes ”jobb” är hennes blogg. Inget ont om bloggare då, det är fint att det finns människor som ägnar sig åt att generera gratis underhållning och som njuter av sitt jobb, men att kalla bloggandet för att hårt jobb är väl lite att ta i.

Om jag ska tolka orden Mogi använder så är företagsutveckling typ att designa bloggen, kolla upp vilken kamera hon ska köpa, göra sin märkliga ”mogi shows” och så vidare. Research för ny blogginlägg är alltså typ att gå och fönstershoppa och kolla tunikor, eller kanske handla mat på NK som hon sedan kan skriva spännande inlägg om (detta är ju typ det mest ”tänkvärda” hon skrivit på en vecka, jag skriva två sådana inlägg om dagen). Jag har svårt att tänka mig att hennes inlägg kräver nån omfattande research. Och inspirationsresor… ja, det är väl hennes shoppingresor då. Som hon själv bekräftar.

Min NY resa blir absolut en jobbresa då bloggen åker med :)

Det som gör mig upprörd här är att hon troligen gör eller i alla fall försöker göra skatteavdrag för all sin shopping, alla sina resor och så vidare för att det ju är utgifter hon har på grund av sitt företag. Som jag tolkar henne ovan så gäller det åtminstone resorna.

Detta skulle ju innebära att om jag registrerade min blogg som ett företag så skulle jag kunna göra avdrag för mina ritsaker, för jag visar ju teckningar i bloggen, göra avdrag för min mat, för jag lägger upp recept i bloggen, göra avdrag för mina kläder på grund av dagens outfit, göra avdrag för min kamera och så vidare.

I mina ögon är det inget annat än skattefusk att skriva ”inspirationsresor” på sitt företag. Att hon sedan har mage att komma och moralisera kring välgörenhet är bara pinsamt. Gör din samhälleliga förbannade plikt innan du köper dig ett bättre samvete, idiot.

Kostnader för dagens outfit: Chanelväska 20 000, skor 5000, jeans 2000, skinnjacka 7500, tunika 3000, stylingprodukter för håret 500, smink 300 och glasögon 2000. Sedan tillkommer även kostnaden för kameran och taxiresan till platsen, som tillsammans blir 5000. Allt avdragsgillt!

10 reaktioner till “Vad Mogi egentligen gör!”

  1. Det är ju fan sjukt. Hur kan man försöka göra avdrag för det, särskilt om man redan har betalt för att göra en sån sak som blogga om ytligheter… Våra skattepengar ska väl inte gå till att hjälpa till att finansiera hennes lyxande heller. Inget samvete eller skam i kroppen?

    1. Jag VET ju inte att hon försöker göra dessa avdrag, men som jag tolkar henne så drar hon i alla fal resorna på företaget.

  2. Kollade precis på flickans blogg, det är nog första gång. Oj, wow, tänk att det finns sådana människor därute.

    Lite kul att hon bara är 21, hon känns medelålders på nåt sätt (och inte på det coola sättet).

  3. Ungefär som Dezirée i ”Ung och bortskämd” konstaterade: ”Jag lever lite som en pensionär, typ… fast jag har pengar”. (Hon ska förövrigt snart ha barn, det känns betryggande).

  4. Man ska nog inte tolka in sådana här saker för snabbt. Min pojkvän kan ju säga att han använder sin kamera i sitt arbetet (men man vet att han egentligen använder den mer privat liksom), men det betyder ju inte att han tar avdrag för den. Sympatiserar inte med Mogi, men det känns lite onödigt att utgå från att hon drar av det, grundat på hur hon förklarar sitt arbete. Tycker förövrigt det är läskigt att någon shoppar sådär mycket, inte hur mycket pengar hon lägger på det. Känner det samma för de som köper massa saker på H&M. Så slösigt och onödigt. Uppskattar mer om man lägger pengarna på ett designer än kedjor. Helst av allt kombinerat med kvalité. Köpte alla mina vinterkläder via seconds.se! Hade kostade många tusenlappar i affär men jag fick allt för 1300 kr. Fint att få köpa upp modebloggarnas lager. Jackan var använd ett fåtal gånger, nypris 3200 kr. Skrämmande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *