Folk som ”ogillar hår under armarna” kan aldrig dra gränsen mellan att ge uttryck för sin personliga preferens i en fråga och att fullkomligt förgöra personer som gjort ett annat val.

Detta är vad jag tycker är problemet med folk som snackar om att de inte tycker om kroppshår på kvinnor. DennisM har fått frågan vad han tycker och han svarar såhär:

Personligen så tycker jag inte att det är ok, det ser bara äckligt och ovårdat ut. Jag förstår faktiskt inte varför man väljer att inte raka armhålorna/benen som tjej. Vill man vara rebellisk och gå emot idealet finns det andra sätt att göra än att förstöra sitt yttre.

Jag hade varit helt okej med att han tyckte att det var fult och hade svarat enligt det på frågan. Om jag hade fått frågor om vad jag tycker om vissa utseenden så hade jag också svarat enligt mina preferenser. Man får ha en personlig smak.

Vad som däremot stör mig är att han skriver att det ”inte är ok”. Okej för vem, undrar jag då? När jag säger att något inte är okej så brukar det röra sig om saker som våld, stöld och så vidare som faktiskt inte är okej att ägna sig åt. Inte typ kläder, smink eller hår under armarna. Då skulle jag kanske skrivit ”jag tycker inte att det är snyggt”. Inte att det inte är okej.

Visare fortsätter han med att skriva att det är äckligt och ovårdat. Snälla Dennis, du fick en enkel fråga om kroppsbehåring på tjejer, du behöver inte dra upp hela jävla registret av förolämpningar för att visa hur illa du tycker om det.

Tyck gärna att kroppsbehåring är fult. Du kan välja en partner som har samma åsikter om kroppsbehåring som du har. Men man behöver faktiskt inte ge uttryck för precis alla åsikter man har om folks utseenden och livsval, inte ens när man blir tillfrågad. Det är detta som är mitt problem med folk som ”ogillar hår under armarna”, det är att de aldrig kan dra gränsen mellan att ge uttryck för sin personliga preferens i en fråga och att fullkomligt förgöra personer som gjort ett annat val gällande sin kroppsbehåring.

12 reaktioner till “Folk som ”ogillar hår under armarna” kan aldrig dra gränsen mellan att ge uttryck för sin personliga preferens i en fråga och att fullkomligt förgöra personer som gjort ett annat val.”

  1. Jag håller med. Jag fattar inte riktigt om folk som uttrycker sig på det sättet verkligen tycker att alla andra borde anpassa sig efter deras preferenser kring utseende eller om de bara formulerar sig klantigt.

    1. Tror på det förstnämnda. Inte att de tycker det uttalat för sig själva, men det är nog deras inställning.

  2. Jamen verkligen. Och att göra det passiva valet att INTE raka sig, att det skulle vara det samma som ett aktivt val att ”förstöra sitt utseende”, säger ju ganska mycket. Om en tjej väljer att se ut precis så som naturen har skapat henne, då förstör hon sitt utseende. Jag blir så himla trött.

  3. Haha, alltså smaken är som baken, men man kan ju inte ha särskilt mycket innanför pannbenet när man resonerar sådär som han. Det roligaste är ju folk som kallar det ”okvinnligt” eller ”onaturligt”.

    MVH fröken onaturligt håriga armhålor

  4. Ja, det var skönt när jag kom på det. För jag tycker faktiskt inte det är så jävla snyggt med könshår. Men jag har ju varit icke-rakningsaktivist väldigt länge och rakar mig sällan under armarna och aldrig på benen, bara för att liksom. Och det gör jag fortfarande inte, för jag har inget problem med det håret. Men sen kom jag på att jag föredrar min fitta vaxad/rakad. Och så mådde jag lite dåligt av det ett tag tills jag kom på att jag får tycka så utan att behöva förespråka att ”alla borde!”.

    Det blir så konstigt ibland när det antingen ska vara FÖLJ ALLA NORMER eller BRYT ALLA NORMER, man glömmer bort vad man faktiskt egentligen tycker ibland.

  5. Det är ju precis det där ”inte ok” som är så himla störande. Det tillsammans med att han snackar om att förstöra sitt utseende. Det finns nog inget jag avskyr mer än detta, när det gäller skönhetsideal och snack om skönhet i allmänhet. Att de som gör tvärtemot vad man själv föredrar, anses ha förstört sitt utseende (piercingar, kroppshår, bröstförstoringar o.s.v., exemplen är många på val kring ens utseende som anses vara att förstöra det) och att det dessutom anses vara icke okej. Hur kan det vara icke okej?

    Visst, om han skulle sätta det i ett större perspektiv som hur det påverkar samhället i stort att göra ett visst val gällande sitt utseende (hur nu exempelvis behållande av kroppshår kan påverka samhället i stort på ett negativt sätt bortom ”det är äckligt med orakade armhålor!”), men när det bara kort och gott handlar om att det inte är okej för att HAN inte tycker att det är FINT utan ser ÄCKLIGT ut. Den åsikten har jag svårt att ta på allvar och acceptera.

    Dessutom, hur kan något som är naturligt vara så himla äckligt? Han får för all del tycka att det ser äckligt ut, det säger jag inget om, däremot fascinerar det mig hur något som är naturligt ses så äckligt. Det är ju bara hår. Inser han inte att detta ”gud vad äckligt det är på kvinnor men inte män” förmodligen har med könsroller och skönhetsideal att göra? För det är ju naturligt för både män och kvinnor med hår under armarna, ändå är det kvinnorna som blir kallade för äckliga eller fula när de blottar en hårig armhåla, och inte männen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *