Actademo.

Idag sprang jag in i en anti-ACTAdemonstration och pratade lite med en Belgisk piratpartist. Han berättade att piratpartiet i Belgien ökar väldigt mycket just nu, bara de senaste månaderna. Det är såklart inget förvånande i det för dessa frågor har ju verkligen aktualiserats.

Det glädjer mig att protesterna kring detta börjar komma igång lite nu. Även människor som generellt inte är engagerade börjar bry sig, börjar veta vad det handlar om. Även om jag titt som tätt kan tycka att de mest dedikerade i rörelsen är ena jävla pajasar så känns det så jävla bra att folk faktiskt demonstrerar och visar sitt missnöje. Jag har svårt för personer med Guy Fawkes-masker eftersom det känns så jävla självgott men tycker samtidigt att det är positivt att revolt har börjat ses på med nya ögon. Det har skapats en ny symbol för uppror som tillhör den här kampen, som alla kan enas kring och som skapar utrymme för omdefiniering.

Det ironiseras ju mycket över att ungdomsgeneration accepterar det ena och det andra, men så fort det kommer till nätcensur så blir folk skitsura. För det första är det inte sant, många ur min generation har till exempel varit engagerade i wallstreetprosterna. Sedan får man också komma ihåg att internet faktiskt är en jävligt stor del av våra liv, hur löjligt det än är. Det är liksom ingen liten småsak, ett bihang, det är den plattform jag använder för i princip allt mitt intellektuella utbyte.

Oavsett vilken politisk falang man tillhör så har man nytta av detta, och det är ju därför som protesterna har vuxit sig så stora. Det handlar inte om en specifik hemsida eller tjänst, det handlar om hela vår plattform för att föra annan politisk diskussion. Och det säger ju sig självt att alla som över huvud taget bryr sig om sin omvärld måste slå vakt om den, oavsett vad man vill uppnå i slutändan.

En kommentar till “Actademo.”

  1. sprang också in i en sådan demonstration i helsingborg igår. De pratade då även om att det var i göteborg samtidigt så kanske var det på ännu fler ställen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *