Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Äntligen ett bra skäl att röka!

rökareKälla. Obs att de gör det mycket vanliga misstaget att kalla arbetsköpare (folk som köper arbetskraft) för arbetsgivare (låter mer som någon som ger bort arbete i present.

Synd att jag slutat :-(

6 kommentarer till Äntligen ett bra skäl att röka!

 • Den rabiata orakade flat-feministen Fanny. skriver:

  Alltså denna hälsofanatism som råder är ju sjukt destruktiv, en ska liksom ”ta hand om sin kropp (och psyke)” för att bli en bättre arbetare, inte för sin egen skull. Det är ett stort jävla problem.

  • Angelica skriver:

   Jag hatar verkligen det tänket. Att vår hälsa blivit en produkt vi ska sälja när vi söker jobb. Och än värre, vårt utseende!

 • Martin (en liten bolsjevik) skriver:

  Frågan är om det finns något sätt att kosta sin arbetsköpare såhär mycket pengar utan att bidra till en så hemsk industri? För det är onekligen lockande.

 • Mella skriver:

  I kommunen där jag ska sommarjobba är det rökförbud under hela arbetsdagen. Man får inte ens röka på lunchen, trots att det inte är betald arbetstid. Jag röker inte själv men tycker ändå det är helt sjukt att arbetsköparen tycker sig ha rätt att bestämma över sina anställda även då de inte arbetar.

  • Mella skriver:

   Googlade på det och insåg att det inte stämde. En person som arbetade inom kommunen ifråga har sagt att rökförbudet gällde även på lunchen, men jag hittar ingen källa på det.

 • bakpappa skriver:

  Varför gör de antagandet att rökare inte arbetar medan de röker? Och vad spelar det för roll om man röker 30 min / dag eller spelar Tetris? Det är ju helt galen logik i deras uträkningar!

  Jag hoppas det är någon form av ironi i ditt inlägg som jag inte noterar. Eller menar du på fullt allvar att det är bra rökning förorsakar arbetsköparen en extra utgift? Det är väl ganska naivt tro det bara är en utgift för arbetsköparen?

  Att medvetet försöka orsaka sin arbetsgivare en extra utgift är ju lite som att kissa ner sig för att det är varmt och skönt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv