Att förklara världen ur bamseperspektiv.

Jag sitter för tillfället på mitt barnvaktsjobb och chillar. Barnen är helt galna idag, de slåss om sina bilar och nån slags garage för leksaksbilarna. Alltså, verkligen slåss, biter varandra och har sig.

Så jag måste uppbåda all min pedagogiska kraft och ba: ”men Håkan, du måste låta Martin leka med dina leksaker för det blir så mycket roligare om man daler på sakerna! Då får kanske du leka med Martins saker sen också!” och liknande ”alla ska dela”-tjafs. Det går verkligen helt emot min natur att förklara saker och ting som att man inte ska slåss och att man ska dela med sig ur bamseperspektiv.

Jag känner att jag gör en jävla uppoffring för mitt jobb må jag säga.

5 reaktioner till “Att förklara världen ur bamseperspektiv.”

  1. Aaah. Låter bekant. Har en vän som råkade läsa en Bamsetidning, insåg att Bamse är kommunist & nu så försöker han få dem att sluta sälja tidningen (vet ej hur seriös han är dock). Det ska tydligen vara hjärntvätt det där med att inte slåss & att dela. Typiska socialistiska värderingar. Usch och fy. Inte kan man ha en värld där barnen delar med sig av lördagsgodiset.

    1. Haha. Jag diskuterade detta med min pv som tyckte att alla serier för barn var så vänster, men hur skulle man kunna göra en typ liberal serie för barn? Förklara marknadsekonomin liksom? Nu kör ju bamse på ganska mycket politisk ”propaganda” men det är fint tycker jag, grunderna i samhället (som varför man betalar skatt) kan lika gärna förklaras med en gullig socialistisk serie.

  2. Kalle Anka (Joakim) är väl rätt så liberal. Fast iofs, får inte högern att framstå så jättetoppen när JvA klagar över skatter & sedan dyker ner i pengabingen. Kanske funkar Bamse så bra just för att barn egentligen är finafina socialister från början & skadas senare? (Och ja, jag har barn så jag vet vad jag pratar om. Det finns barn som lär sig det här med mitt och ditt – föräldrarna äter tex ”vuxengodis” och barnen får inte smaka för de har ju fått sin ”lördagspåse” – och så finns det föräldrar som häller upp godiset i en skål & alla får smaka. Delar man med sig till barnen lär de också att dela. Barn gör som man gör, inte som man säger.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *