Att kännas sig ledsen och missförstådd när en får ta konsekvenserna efter att medvetet provocera.

Haha, detta är humor på hög nivå. En av personerna jag blockade på twitter för att hen skrev att feminism bygger på tvång har gått in och försvarat sig med att hen inte aaaalls ville provocera utan bara för att ”säga sin åsikt”. Och så är hen såklart missförstådd :’-( :’-( Stackars liten. Jag skulle ha tagit bort kommentaren om det inte var ett sånt praktexempel på precis vad jag ville komma åt i inlägget.

Antar att det var mig du nämnde i din text, och ja jag skrev till dig att ”Sveriges feminism bygger på tvång, och då spelar det inte roll vilka som är för den” , jag svarade på något du hade skrivit kommer jag i håg. Och nej det var inte för att provocera, utan för att säga min åsikt. Gick själv in på din twitter sedan och såg att du hade kallat mig ”kräk”.Tro att du missuppfattade mig.

Alltså ursäkta, men hur kan en ens försöka hävda att det inte är en provokation att skriva till en uttalad feminist att feminism bygger på tvång. Det är klart som fan det är en provokation. Att en sedan också har den åsikten gör det inte mindre till en provokation. Jag tycker till exempel att Ström är en idiot, men jag fattar att det är en provokation att gå in och yttra den åsikten på hens blogg. Ja, det är min åsikt men det gör inte att det blir legitimt att yttra den i alla jävla kontexter. Herre jävla gud.

Alltså folk som provocerar och sedan blir förvånade när folk blir förbannade och ba ”men jag ville ju bara hävda min åsikt/ifrågasätta/nyansera/kritisera/whatever”. Väx upp fan! Det är inte som att jag ba ”man jag förståååår inte varför folk blir sura när jag skriver argt om mansrättsaktivister, jag säger ju bara min åsikt”. Jag vet att det jag sysslar med då kan vara provocerande för vissa, och det hanterar jag genom att vara beredd på det och rensa bort sånt. Inte spela oskyldig/omedveten om vad det jag skriver har för effekt på folk. Det tycker jag bara är fånigt.

Sedan blev den här personen kallad för kräk av mig, vilket det gjordes en väldigt stor grej av. Alltså orkar inte när folk ba: ”förtjänar hen verkligen att kallas kräk”. Tja, kanske inte av sina föräldrar eller sina vänner men helt klart av mig. Det funkar inte att hålla ”god ton” och förvänta sig att få något slags trevligt bemötande när en ägnar sig åt medveten provokation.

Om det finns något jag önskar att folk la av med så är det denna grej med att ”spela oskyldig” när en egentligen gör något hemskt medvetet. Alltså ursäkta men jag tror tyvärr att du ligger på en intellektuell nivå högre än en femårings, jag tror att du kan inse vad dina handlingar har för konsekvenser. Frågan är om du vill det eller inte.

14 reaktioner till “Att kännas sig ledsen och missförstådd när en får ta konsekvenserna efter att medvetet provocera.”

 1. Du kan vara lugn, jag känner mig inte ledsen att bli kallad kräk eller att bli bloggad av dig. För din egen skull bör du nog inte skriva inlägg som är ämnade att håna enskilda personer som lämnar kommentarer på din blogg.

  1. För din egen skull bör du nog sluta skriva saker som är ämnade att provocera och sedan låtsas som att du är dum i huvudet.

 2. Det var min åsikt, om åsikten provocera dig är det ditt problem. du använder dig av ofantligt mycket härska tekniker, du borde börja tänka efter hur du skriver.

  1. Som sagt, bara för att det är din åsikt gör det inte mindre till en provokation, det är ett riktigt korkat argument. Jag anser mig inte skyldig att besvara ogrundade påståenden som är medvetet provokativa.

 3. Tro jag vet bäst vad jag menar själv. Låt oss prata om innehållet i det jag skrev då: jag anser att Sveriges feministiska ideer bygger på tvång på grund utav att dom vill lägga sig i folks sätt att leva. Genus kunskap i skolan och statens kontroll över hur länge en mamman och en pappan ska vara hemma med sitt barn baserat på ”jämlikhet” är två exempel, sedan syftade jag ju givetvis på dagens svenska feminism. Du kan förresten inte uttala dig om det var grundat utalande eller ej när du inte frågade vidare hur jag menar.

  Förstår ärligt talat inte ditt behov av att håna människor på twitter och nu även på din blogg, vill du skriva något om en person tycker jag det är bättre att du skriver till personen eller struntar i att skriva om personen. Hur kommer det sig att du ägna ett hånfullt inlägg om mig? Vad får du ut av det?

  1. Anledningen är att du utgör ett ypperligt exempel på något jag skrivit om. Bra med exempel från verkligheten liksom. Meningen med detta inlägg är inte att håna dig personligen utan att visa på en poäng.

   Oavsett vad ditt syfte var så borde du ha slutledningsförmåga nog att begripa att det du skrev utgör en provokation. Du får helt enkelt förstå att folk tolkar dig utifrån vad du skriver, inte utifrån vad du tänkte med det hela.

 4. Om du ska ta min eller någon annans kommentar som exempel för vad du menar får du ju skriva på ett respektfullt sätt och inte kommentarer som ”Haha, detta är humor på hög nivå.”, ”Väx upp fan!”, ”Alltså ursäkta men jag tror tyvärr att du ligger på en intellektuell nivå högre än en femårings”. Det är ju tydligt att din avsikt inte enbart är att ”visa på en poäng”. sådana här kommentarer är givetvis bara till för att håna. Vad skulle annars din avsikt vara?

  Mitt syfte med kommentaren är givetvis relevant, det var att säga min åsikt, sedan borde jag i tweetet kanske direkt förklarat vad jag menar. Hade du uppfattat det som mindre provokativt då? Men innan du dömde det jag skrev kunde du tagit redan på mer vad jag menar, specielt vid tanke på att du tänkte skriva ett blogginlägg om mig och min kommentar. Don’t criticize
  What you can’t understand.

  1. Nå, detsamma kan sägas om dig. Ska du ”argumentera” får du skriva på ett respektfullt och relevant sätt, detta från första början och inte i väntan på att jag ska fråga vad du menar. Jag förstår seriöst inte hur du kan bli ledsen eller förvånad över det här inlägget, du har varit extremt jobbig att ha att göra med, provocerat medvetet och så vidare.

 5. Handlar inte om att bli ledsen, handlar om att du får stå till svars för hur det du skriver om en kommentar jag skrev. Ditt ända argument när du förklarat är ju att mitt inlägg var provocerande, trots att jag förklarat hur jag menade. Du kan väl knappast tycka att man ska strunta att skriva en kommentar baserat på sin åsikt för att någon kan bli ”provocerad”. Att skratta åt vad någon skriver när personen är seriös och skriva ett inlägg om det är knappast jämförbart med att säga en negativ kommentar om en samhällssyn någon tycker om.

  1. Nej, men jag tycker att en ska kommentera på ett konstruktivt sätt som uppmuntrar till diskussion och inte på det sätt du gjorde. Att du verkar helt oförstående inför det jag stör mig på i ditt agerande stärker mig i min uppfattning att vi aldrig kommer kunna ha ett meningsfullt utbyte.

 6. Vi skulle nog kunna ha ett meningsfullt utbyte om du kunde skriva vad som stör dig med mina kommentarer till mig, i stället för på din blogg, säger ju sig själv att det är det mest givande. I vilket fall har jag förklarat hur jag menade, och min avsikt var inte provocerande, om du uppfattar det som de, uppfattar du det på ett sätt som det inte var.

  1. Okej. Jag tror inte din stil leda någonvart heller så då är det lika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *