Att tänka innan man talar.

Det här med Amanda Schulman: hon menar säker inte att alla män ska slå varandra heller, det tror jag inte. Hon menar väl att alla ”dumma” män ska slå varandra. Dumma män för Amanda Schulman är typ rakade, muskulösa killar med fängelsetatueringar alternativt Fritzl. Det är bergis det som är hennes sinnebild av det manliga svinet, att hennes egen Alex också skulle kunna vara ett svin har hon inte tänkt på.

Men det här inlägget, det är så klumpigt formulerat att det inte är okej. Klart man skriver fel ibland, det gör jag också, men då går jag i alla fall ut på bloggen och skriver en ursäkt eller gör en uppdatering i inlägget eller så. Plus att jag aldrig skulle skriva så fel som hon gör, så att det tolkas som att hon vill ha ett samhälle enbart befolkat av kvinnor. Jag tycker inte att det är värt att ha överseende med en människa som uppenbarligen inte bryr sig om hur hon framstår.

Jag har svårt att sympatisera med en människa som skriver att hon ”skiter i” om vissa brukar våld mot andra, faktiskt. Jag tycker inte att det är okej att skriva så under några omständigheter. Det är ungefär som alla de som tycker att våldtäktsmän bör kastreras. Jag undrar när vi återinförde den medeltida lagstiftningen där man högg av handen på den som stulit. Det hade inte varit okej i något annat fall, man när man pratar om sexuellt våld är det tydligen ett acceptabelt straff att skära av folk kroppsdelar.

12 reaktioner till “Att tänka innan man talar.”

 1. Fanny, jag måste bara säga att du är så jävla bra. Jag håller inte med om allt du skriver alltid, men du är alltid så jävla välformulerad. Det beundrar jag dig för!

 2. Åh, de där löjliga smulmännen som får så mycket uppmärksamhet, å så kommer där en smulkvinna också som vill va me. Strunt i dom allihopa!

  1. Jag finner av någon anledning Schulmanklanen extremt provocerande. Kanske för att jag också vill få cash för att dissa saker på heltid.

 3. Hon skriver så en femtonåring som inte förstår någonting om livet. Nu vet jag i princip ingenting om henne så jag vet inte i vilken skyddad miljö hon växt upp i men hon ser ut att vara gammal nog att ha reflekterat livet över det här med livet och människor och vad som är rätt och fel. Blir provocerad av just den där sortens tankar, ”kastera dem”, ha! det fungerar ju inte ens (då använder de andra saker istället). Nej usch! Nu ska jag ta en cigg och lugna ner mig lite. Idioter. Man borde ha humanism som skolämne. Och etik & moral.

   1. Absolut. Borde inför någon form av empatibyggande block med ämnen (etik, psykologi, humanism, genus), helst redan i grundskolan som kan kopplas med SO-ämnena. Minska på geografi (seriöst, vartenda unge kan använda internet idag, vad ska vi med kartböcker till?) eller kanske göra så att man får välja ett estetiskt ämne (musik eller bild) och gör plats för sådant som kan bygga bättre människor.

 4. Och seriöst: (fortfarande arg) vad är det för puckad inställning? ”Snälla sluta slå oss” Det finns ju en anledning till att män (och det är ju knappast en majoritet som misshandlar och våldtar) gör sånt. Hennes grej om att killar kan puckla på varandra hur mycket det vill visar ju också hur hon ser på världen. ”Boys will be boys”. Jag tycker inte att det är okej att killar slår varandra bara för att de är ”jämnstarka”. Nej usch. Bra att du skriver om sånt här Fanny för jag skulle inte kunna plocka ihop några vettiga meningar och göra ett inlägg om det.

  1. Precis min tanke. Våld är fan skit oavsett vem det drabbar eller vilka som utför det. Sen går det ju inte att förneka att det åtminstone STATISTISKT sett är fler kvinnor som blir slagna av sina män än tvärtom. Självklart bör man ta tag i det problemet, men då bör man göra det ordentligt & inte bara flytta det någonstans. Tror dessutom mycket på att könsrollerna (som drabbar även män) har ett finger med i spelet här. Män ska generellt (observera generellt) vara starka, inte gråta, inte visa att de har problem o.s.v.. Det kanske inte är så konstigt att de vänder sina problem utåt då. Klart könsrollerna påverkar män också, liksom.

 5. Folk ska alltid gnälla så mycket om sånt här, bah: ”Ja, men hon menade ju säkert inte SÅ, sluta övertolka allt, det fattar ju vem som helst att hon EGENTLIGEN menar xxx!”, men även om man kan anta att hon inte syftade på alla män (utan bara de bråkiga), så är det precis det kontexten av hennes inlägg blir. Att hon vänder sig mot alla män. Redan i rubriken får man det intrycket.

  Det är liksom text vi snackar om, så det går inte att begära att alla ska förstå att hon egentligen menar något annat än det som står. Det är lite som när folk ibland skrivit till mig: ”jag läser mellan raderna att du…”. VAFAN?! Man kan inte hålla på & läsa mellan raderna hela jävla tiden. De känner förmodligen inte mig & då kan de heller nte hålla på & anta (well, tycker iofs inte att de som känner mig heller bör göra det) att jag egentligen menar nåt annat än det som står, & läsa in en massa ”dolda budskap”. När man bara har text att gå på får man förlita sig till det, & den som skriver texten får således tänka på hur den uttrycker sig- om denne sedan ändå lyckas klanta till det får den väl be om ursäkt &/eller förklara läget, istället för att ta åt sig så grovt som vissa verkar göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *