Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Att vinna ett jobb.

Fick tips om av lilla S (och har även själv fått reklam för) denna fräscha tävling som Tele2 (tyvärr bolaget jag själv använder) anordnar.

Tävlingen går alltså ut på att man ska sätta upp någon slags webbshop och sedan sälja så mycket så möjligt, alltså göra reklam gratis inför alla sina vänner. Nå, det är ju såklart helt normalt att det ser ut så och är ingen större överraskning. Vad jag däremot tycker är verkligt otrevligt är att priset inte är pengar utan… jobb?

Alltså, ”jobb” i dagens kultur, vilket jävla jippo det har blivit. Jag tänker att ”jobb” borde vara typ detsamma som att man utför arbete och sedan blir ersatt med någon slags skälig lön, men icke. Idag kan jobb ju fan vara vilken skit som helst, det kan till och med vara något man ”vinner”, alltså får sig tilldelat som ett pris i en tävling. Då är det ju inget annat är symbolik.

Det är väl ingen som tror att tele2 verkligen tycker att 309 000 är en rimlig lön för en dags arbete som skulle utföras av en student. Priset är alltså att få en orimligt hög lön i förhållande till insats. Tele2 hade kunnat dela ut pengarna direkt såklart, det hade väl knappast spelat någon roll, men ”jobb” är typ det vackraste man kan ge någon annan i vår sinnessjuka kultur.

8 kommentarer till Att vinna ett jobb.

 • Veronika skriver:

  Arbetat hos tele2 kan man skriva i CV-t., att man vunnit några hundratusen inte. Eller, jag gissar att ha vunnit tävlingen (att sätta upp en lyckad shop) också hade kunnat stå i CV-t. Så jag tar tillbaka till det argumentet.

 • Amadeus skriver:

  Egentligen vill de alltså att man ska jobba gratis för dem (göra reklam och värva kunder), och en av de som jobbat får betalt också! Dock betalt efter att ha jobbat för dem ”på riktigt” i åtta timmar. Denna person får visserligen väldigt mycket betalt, men det bör de ha råd med eftersom de inte betalar ut nån lön till någon annan.
  Väldigt smart tänkt av Tele2.

 • Elina skriver:

  Har läst en del på din twitter om föreläsningar du haft i nationalekonomin. Hade också tjockt med ångest inför arbetsmarknadsföreläsningarna (går nekA i götet), men det visade sig att det inte blev fullt så traumatiskt. Skulle vara intressant att veta hur utbildningarna skiljer sig åt lite, fick ett rätt intressant vinkel på ämnet då en fd. vice-västerparti ordförande höll i föreläsningarna som rörde just arbetsmarknaden och politisk filosofi. Annars har ”tonen” under föreläsningar varit tämligen likriktad hittills (markanden/kapitalismen som den ultimata modellen osv). Vore kul om du skrev mer om funderingar och politiska budskap kring nek!

 • Micke C skriver:

  Ja, det är även hemskt att inte alla de som skickar in korsord i tävlingen om 2000 får dela rättvist på de pengarna. De har ju alla lagt ner arbete på att få till korsordet. Pengarna är mindre, men samma problem.

  • Nej, det är inte samma problem. De som tävlar i korsord gör inte reklam för något företag samtidigt som det tävlar. För det är det den här tävlingen går ut på. Sprid reklam för Tele2 utan ersättning.

   • Micke C skriver:

    Vi ser helt enkelt olika problem, det jag ser är huruvida jag får ersättning för arbetsinsatsen jag gör i en tävling. Om arbetsinsatsen är att göra reklam får man fråga sig om man tycker att det är värt det. Det finns många tävlingar från företag och nästan alla ger företaget rätt att använda insatsen som de tävlande gör(tex musik för radioreklam).
    Hade det varit i det finstilta så hade jag hållt med dig att det är ett problem, inte nu, det är valfritt att delta.

    • Den rabiata orakade flat-feministen Fanny. skriver:

     Problemet som jag beskrev från början var att ”jobb” är ett jävla jippo. Om nu folk vill delta i tävlingen så visst, det är ju knappast ngn som är ”lurad”, bara skeptiskt till konceptet ”vinna” ett ”jobb”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv