Det är en riktig pr-miss att kalla sig man efter tusentals år av förtryck.

Twittrade såhär idag med anledning av ytterligare ett manligt pucko som tycker att feminister ska sluta kalla sig feminister för att det är så dålig pr.

Män som klagar på att feminism är ett laddat ord. Kan ni byta kön? Ert kön har tyvärr fått negativ laddning efter 100-tals år av förtryck. Alternativt sluta säga ”man” och kalla det något annat, som låter lite mer positivt. Typ ”solstråle”.

Gruppen män har verkligen pr-problem. Med en ny fräsch image skulle ni kunna åtgärda detta! Genom att kalla er själva män så kopplar ni er samman med de där extremisterna som slår och våldtar kvinnor. Dåligt pr-move! Nene, om ni män någonsin ska kunna få inflytande får ni nog bli lite bättre på att göra reklam för er om ni förstår hur jag menar. Ni män kan kanske anlita Schlingmann? Hen har ju gjort underverk för Nya Moderaterna. Kanske kan rädda även ert varumärke?

Kan tyvärr inte ta män på allvar när de envisas med att kalla sig män. De behöver bara sluta så lovar jag att lyssna. Det är ändå upp till männen att göra sig förstådda. Då funkar det tyvärr inte att gå omkring och kalla sig ”man”. Jag säger inte att det är rätt, men många ser faktiskt rött när de hör ordet ”man”. En måste anpassa sig om en vill se förändring.

Gjorde även lite ändringar i Kronqvists otroligt puckade krönika om att feminister borde sluta kalla sig feminister för ett tag sedan, som jag även bloggat om här. Här har ni den:

Det finns helt enkelt en stor grupp människor som ser rött när de hör ord som män, killar och snubbar. Man kan tycka att beröringsskräcken med den manliga vokabulären är såväl överspänd som antiintellektuell. Men ords laddning är något man måste förhålla sig till om man vill uppnå resultat.

Per Schlingmanns betydelse för Nya Moderaternas framgångar må vara överskattad. Men han förstod ordens värde. ”Säg inte segregation eller bidragsberoende, säg utanförskap.” Så kunde Moderaterna gå från att under Bo Lundgren vara ett parti som pratar om att sänka skatter, till att under Fredrik Reinfeldt sluta prata om det – men i stället göra det.

Männen borde köpa några konsulttimmar av Schlingmanns nya firma. För även om manalys är användbart för att säkerställa sitt privilegium, betyder det inte att begreppet man är lika effektivt när det gäller att framstå som sympatisk och ickevåldsam. Speciellt inte när debattörer använder ord som ”statsfeminism” för att beskriva den nuvarande ordningen. Då riskerar man att alienera kvinnorna i samhället.

Så kom igen nu alla män! Visa att ni tar Avstånd™ från tusentals år av kvinnoförtryck genom att sluta kalla er män. Det är ett jävligt nedlusat varumärke faktiskt, och känns inte alls fräscht utan tvärtom ganska sunkigt. Jag kommer tyvärr inte kunna ta er på allvar innan ni börjar kalla er något annat. Kontakta Schlingmann, hen kan säkert hjälpa er! Kolla bara på hur hen helt lyckats få Moderaterna att sluta förknippas med sitt motstånd mot rösträtt, stöd till apartheid och så vidare.

Alltså jag försvarar ju såklart inte de som tycker det är något dåligt med ordet man men en måste faktiskt anpassa sig efter verkligheten om en vill behålla sina privilegier och verkligheten ser faktiskt ut som så att man är ett jävligt dåligt ord om en vill bli tagen för sympatisk. Jag tar inte ställning, jag vill bara hjälpa till.

Och just det: SKJUT INTE BUDBÄRAREN!!!

32 reaktioner till “Det är en riktig pr-miss att kalla sig man efter tusentals år av förtryck.”

 1. Ha ha ha, jag dör, så sjukt bra skrivet! Jag älskar hur du vänder på hela situationen och kan inte fatta att ingen har kommit på att göra det tidigare…! Tack!!!!!

 2. <3

  Helt underbart. Tror minsann jag ska börja definiera mig som solstråle. =D

 3. Ju mer jag tänker på denna text desto mer älskar jag den. Du borde seriöst skicka in den till expressen som ett svar på puckokrönikan!

 4. Hoppas på att få möta dig i en debatt längre fram, när pendeln svängt tillbaka (och förhoppningsvis stannat i balans). Då kommer dessa dina ord att vara värdefulla. Tro mig.

   1. Och vilket kasst hot sedan. Som om det här uppenbara skämtinlägget skulle kunna användas emot mig.

    1. Oj vad roligt det är att skämta om att halva befolkningen är ansvarig för vad en minoritet gjort långt före att dom ens var födda. Arvssynd, kollektiv bestraffning och allmänt hat mot personer baserat på medfödda atribut är så jäkla skoj. Väx upp.

     1. Och alltså, ”en minoritet”. Alla män är medansvariga för patriarkatet.

     2. Eh, nej? Det är väl vad jag kan se ett inlägg som driver med hur vissa förståsigpåare (som oftast är män) förespråkar att feminister som inte är rabiata manshatare med ett fysiskt förslavande av alla män som mål skall börja kalla sig något annat (jämställdister, ekvivalister, ekvalister, det finns många förslag) eftersom begreppet ”feminism” (i deras tycke) är så belastat. Vilket är ungefär lika vettigt som att föreslå att moderaterna skall byta partinamn för att man själv associerar begreppet ”moderat” med jobbiga saker.

      Det är dock intressant att den här sortens kommentarer kommer på ett inlägg som är så uppenbart satiriskt och som så uppenbart inte handlar om det som man i kommentaren påstår.Jag förstår att de kommer på tok-kategoriska seriösa inlägg, men här? Är det på reflex, eller är det verkligen så vansinnigt tabu med satir som angriper män på något annat sätt än det vanliga ”höhhöhö, killar tänker bara med lilla huvet höhöhö”?

      1. Undrar också över detta. Finns en massa inlägg jag tycker skulle kunna angripas istället, men detta känns bara konstigt. Nåja, känner att om ngn försöker använda det emot mig i debatt i framtiden så lär personen mest göra bort sig som en människa som inte begriper satir.

 5. Hen-anhängare som använder hen som ett skällsord? Så var det med trovärdigheten för kampen för ett könsneutralt pronomen.

  Jag kan inte begära att du ska förstå vilken riktig usel PR du själv gör men du får åtminstone här chansen att läsa det. Du tar visst ställning men du hjälper inte till ett ynkaste uns. Du är snarare kontraproduktiv med dina floskler.

  Som Kimhza är inne på. Allt du säger kan komma att användas emot dig.

  1. Hur menar du att jag använder ”hen” som ett skällsord? Jag använder alltid hen som pronomen.

  2. Det är ju märkligt detta att skriva skitdryga kommentarer om valfri bloggares allmänna inkompetens och avsluta med kvasihot om ”dålig PR” och att ”allt du säger kan användas emot dig”. Att man ägnar sig åt att dryga runt på ett sätt som mest påminner om mobbingbeteende i högstadiet kan ju också användas emot en, och är definitivt inte vad jag skulle kalla bra PR. Men det sista lär ju förstås variera beroende på vilken image man odlar.

 6. Det är faktiskt otroligt att konstatera att verkligheten i Brasilien (där jag bor) inte alls är så olika från Sverige, som man skulle tänka på som ett mer avancerat land när det gäller feminism. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *