Foliehattar.

Läste ett inlägg om folk som sockersanerar sina familjen hos Bloggkommentatorerna. Nu är det knappast samma sak att köra LCHF som att bara chilla lite med sockret  men en sak jag tycker är väldigt skoj är LCHF-forum. Alla på LCHF-forum är fullständigt galna. Ungefär såhär brukar de låta:

Jag brukar göra varm choklad på grädde istället för mjölk till barnen. Mycket gott fet 😉 😉 😉 😉

Och kanske såhär:

Livsmedelsindustrin och livsmedelsverket är i maskopi! De försöker få oss att äta socker och bröd och andra onyttigheter!

Det roliga med detta är att köttindustrin typ är världens ”ondaste” industrin efter knark. Den är också sjukt stor och mäktig. Köttindustrin är inte bara ond för att den plågar djur utan för att det är den största ensamma orsaken till att vi snart kommer ha en massa sköna multiresistenta bakterier eftersom det ges så otroligt mycket antibiotika till djur för att de ska kunna packas tätare.

Vad värre är: det har gått igenom ett förslag om att bönder själva ska få ge antibiotika till sina djur. Detta är inget annat än galenskap!

Så jag bara undrar hur alla förespråkare av denna extremt köttvänliga diet tänker rörande det faktum att det precis lika gärna skulle kunna vara så att ”forskarna” inom deras fält är betalda av köttindustrin? Jag ser det till och med som ett ganska troligt scenario att det är så det förhåller sig.

Saken blir ju inte direkt bättre av att Annika Dahlqvist påstår, helt taget ur luften, att hennes diet kan motverka cancer och svininfluensa. Och sen anklagar andra för att vara ovetenskapliga! Håhå.

Skön LCHF-frulle.

10 reaktioner till “Foliehattar.”

 1. Asså, LCHF… fett weird & okunnig diet. Rött kött är det enda livsmedel man kan få tarmcancer av t.ex., och sen finns det ju många andra goda anledningar till att åtminstone minska på sin köttkonsumtion. Ser man dessutom till moraliska & etiska perspektiv finns det goda anledningar till att sluta helt. 🙂

  Dessutom är kolhydrater kroppens byggstenar och får man inte i sig tillräckligt av det börjar den att brytas ner. Klart som fan det kan vara en god idé att inte äta så mycket snabba kolhydrater, men att utesluta dem helt eller bara äta väldigt lite av dem? Låter så jäkla snurrigt. Vem kom på den här dieten egentligen? ><

 2. Kolhydratfattiga kostmodeller har en lång tradition: ordet ”bantning” kommer av en tidig förespråkare, William Banting, som var verksam på 1800-talet. I början av 90-talet, när jag gick i grundskolan irriterade jag mig över, som jag tyckte, ensidig undervisning, som gick ut på att framhäva fettets farlighet. Den här lchf-trenden har inneburit ett mer utbrett ifrågasättande av detta, vilket jag kan känna viss sympati med. Samtidigt vore det illa om vi nu fick motsvarande demoniserande av kolhydrater, så att framtidens skolbarn får lära sig t.ex. att frukt är något alldeles förfärligt. Olika degenerativa sjukdomar kommer vi nog dessvärre att drabbas av även i framtiden, oavsett vilket kosthåll vi följer.

  1. Ja, absolut. Fettets skadliga inverkan är något överdriven; vissa tycks ju tro att man blir fet och/eller får diverse sjukdomar bara man äter det minsta fett. Men man behöver fett också. På det sättet är det skönt med en diet som går emot det, synd bara att det istället blir hysteri åt motsatt håll, d.v.s. att kolhydrater är hiskeligt. Fattar folk inte att det bästa är en varierad kost?

 3. grejen med lchf är att vilken protein källa man nu väljer att trycka i sig, så väljer man ALLTID eller helst -ekologiskt kött, mejeriprodukter och grönsaker med minst antal tillsatser. helst inga alls. helst närodlat.
  jag var också väldigt skeptisk i början.
  jag äter numera lchf-kost, men är vegetarian och kommer fortsätta vara det.

  läs gärna på hos kostdoktorn.se eller alltomlchf.se

  1. Det går säkert att äta LCHF vegetariskt men jag tror att LCHF-folk äter med kött som grupp. Det är en ganska köttvänlig diet.

   1. ja, tyvärr är det ju så.
    om folk nu ska envisas med att äta djur så MÅSTE dom, enligt min mening äta ekologiskt, vilt och många gör det. kostdoktorn och annika förespråkar det. vilket gör att jag nästan kan smälta det,.

 4. Vet att det är ett gammalt inlägg jag kommenterar, men blev irriterad över din okunskap mellan alla andra vettiga inlägg.

  Du verkar inte ha läst på riktigt om vad det är du dissar, utan låter mest som att du läst kvällstidningarnas rubriker. Lchf går inte ut på att äta mer kött. Man äter fortfarande lika mycket kött som normalsvensson. Det man ändrar på tallriken är mindre kolhyrater och mer fett. Mer fett ger mer mättnad och därför behöver man inte äta lika mycket och lika ofta. Att inte höja blodsockret med kolhydrater leder även till att man slipper blodsockersänkningar, och behöver inte äta mellanmål jämt och ständigt.

  Köttindustrin är ond, det håller jag med om. Men lchf-rörelsen är mycket noga med att poängtera att ekologiskt är bättre. Sen så äter man inte stora mängder godis och läsk som har nästan lika stor påverkan på klimatet som köttindustrin, men det är en annan diskussion.

  Att många är arga på livsmedelsverket beror på att man har fått höra hur man skall äta hela sina liv. Många tjocka och sjuka kämpar för att gå ner i vikt med tallriksmodellen. Men de går ner först när de gör tvärt om. Jag har tappat 20 kg med lchfkost och jag vet många som blivit av med sin typ 2 diabetes. Inte konstigt att man blir förbannad. Man känner sig lurad!

  Sen undrar jag hur Candy kan påstå att kolhydrater skulle vara kroppens byggstenar? Var på kroppen sitter dom? Muskler och organ är byggda av proteiner och fett.

  1. Men kolhydrater är ju bränslet. Vi behöver kolhydrater, så ÄR det bara. Hjärnan funkar inte utan dem.

   En kost med mer protein och fett gynnar per automatik köttindustrin, det tycker jag är ganska uppenbart. Jag vet att man kan vara vego som LCHF-are men för de flesta innebär dieten mer kött och mejeriprodukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *