Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Folk som ser politik som en lek har inget i den att göra.

En grej som fascinerar mig är alla dessa män(niskor) som tycks mena att en har någon slags skyldighet att svara dem eftersom en deltar i den ”offentliga debatten”. Idag var det någon som sa något i stil med ”ger en sig in i leken får en leken tåla”, eller att en ska följa ”spelreglerna”. Jag undrar bara: vilken lek? Vilka spelregler? Det här är liksom inte någon ”lek” eller ”spel” för mig, där olika människor ska mötas och överbevisa varandra i en ständig argumentationstävling.

Tyvärr, men politik för mig handlar om viktigare saker än så, till exempel att försöka få stopp på det förtryck som dagligen drabbar kvinnor. Jag tänker liksom inte underkasta mig något politiskt jävla spel.

Att en ens ser på politik och debatt på det här sättet, som en ”lek” som en ska delta i på vissa givna villkor, är så himla verklighetsfrånvänt. Varför ska människor acceptera några jävla spelregler när de kämpar emot förtryck som drabbar dem? Det är liksom ingen lek, det är vår verklighet och det finns inga ”regler” en måste följa innan en får försöka förbättra sin situation.

Livet är liksom ingen argumentationstävling, och det vet de flesta som inte har gått igenom livet blinda för det förtryck som drabbar människor. Jag tycker fan inte att folk som ser det som någon jävla lek har något i politiken att göra.

4 kommentarer till Folk som ser politik som en lek har inget i den att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv